Την συγκλονιστική εικόνα μιας νεκρής βίδρας (απειλούμενο είδος ), πιθανόν θύμα τροχαίου, ανέβασε στην προσωπική του σελίδα ο Δημήτρης Βαβύλης που αναφέρει:
«Φτωχότερη κατά μία Βίδρα είναι η αστική βιοποικιλότητα της πόλης των Τρικάλων. Το θηλυκό ζώο της φωτογραφίας έπεσε θύμα τροχαίου πιθανότητα εχθές το βράδυ. Το σημείο του συμβάντος βρίσκεται ακριβώς στην συμβολή της παλιάς με την νέα κοίτη του Ληθαίου ποταμού. Όσο φωτογράφιζα, ένας διαβάτης μου είπε ότι έχει ξανά δει νεκρή Βίδρα στο σημείο. Προφανώς τα ζώα χρησιμοποιούν τακτικά τον συγκεκριμένο διάδρομο για να μετακινηθούν ανάμεσα στις δύο κοίτες. Κατανοώ ότι σε πολύ κόσμο δεν θα αρέσει η συγκεκριμένη φωτογραφία αλλά στον φυσικό κόσμο – έστω και μέσα στο αστικό περιβάλλον- δεν είναι όλα όμορφα και πρέπει να αποτυπώνεται και αυτή η πλευρά.
Υ.Γ. Χρόνια ονειρεύομαι μια φωτογραφία με τις αστικές Βιδρες των Τρικάλων, αλλά δεν φανταζόμουν ποτέ ότι η πρώτη μου θα ήταν με μια νεκρή…»
Η βίδρα
Η ευρασιατική βίδρα είναι ένα μικρόσωμο ζώο που ζει στις όχθες των ποταμών και των λιμνών και μόνο όπου τα νερά είναι πολύ καθαρά. Θεωρείται από τα σπανιότερα και πιο απειλούμενα θηλαστικά της ηπείρου. Αποτελεί σημαντικό δείκτη υγείας των ορεινών υδάτων και γι’ αυτό προστατεύεται αυστηρά σε όλες τις χώρες της Ε.Ε. Τρέφεται με ψάρια σε ποσοστό μεγαλύτερο του 80%, αμφίβια, ερπετά (νερόφιδα), ασπόνδυλα (κυρίως καβούρια), πουλιά και μικρά θηλαστικά. Στην Ελλάδα θεωρείται ότι υπάρχει ένας από τους πυκνότερους και με μεγάλη εξάπλωση πληθυσμούς. Στην κεντρική Ελλάδα εμφανίζεται μία μικρή διάσπαση των πληθυσμών, ενώ μερικοί απομονωμένοι πληθυσμοί βρίσκονται στην Κέρκυρα και στην Εύβοια.
Η βίδρα θεωρείται απειλούμενο είδος και προστατεύεται από την εθνική, ευρωπαϊκή και διεθνή νομοθεσία.
Τώρα βέβαια στα Τρίκαλα σύμφωνα με τον κ. Παπαστεργίου δεν μπορεί να υπάρχει άγρια φύση στις πόλεις, ίσως πρέπει να αφανίσουμε και τις υπόλοιπες