Καμπανάκι κινδύνου έκρουσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς για τα Τρίκαλα καθώς εντάσσονται στις 19 περιοχές της χώρας που παρουσιάζουν αύξηση κρουσμάτων το τελευταίο διάστημα, αφού προχθες είχαμε 32 και χθες 19, ενώ άγνωστο είναι πόσο θα πάνε με την κάθοδο των… Αθηναίων
Όπως ανέφερε 19 περιοχές, παρουσιάζουν αύξηση πλέον του 5% και εκεί χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή.
Πρόκειται για τις περιφερειακές ενότητες Μήλου, Φλώρινας, Λέσβου, Πάρου, Θήρας, Θεσπρωτίας, Ιωαννίνων, Άρτας, Καλύμνου, Ημαθίας, Φθιώτιδας, Κεφαλληνίας Εύβοιας, Ξάνθης, Πρέβεζας, Χανίων, Ρεθύμνου, Δράμας και Τρικάλων.
Στο μεταξύ δύο νέες περιοχές μπαίνουν από αύριο στο «βαθύ κόκκινο».
Συγκεκριμένα εντάσσονται ο Δήμος Ξάνθης και ο Δήμος Ιάσμου. Αντιθέτως, από το «βαθύ κόκκινο» στο «κόκκινο» κατεβαίνουν η ΠΕ Ζακύνθου, η ΠΕ Αργολίδας, η ΠΕ Κω, ο Δήμος Πύδνας Κολυνδρού, ο Δήμος Γρεβενών, ο Δήμος Καρδίτσας, ο Δήμος Σπετσών και ο Δήμος Κύθνου.
Τα rapid test
Πως όμως προέκυψε αυτή η αύξηση, όταν ακόμη το περασμένο χρονικό διάστημα όλα κυλούσαν ομαλά;
Φταίνε ή όχι τα χιλιάδες rapid test δυσανάλογα πολλά σε σχέση με την υπόλοιπη χώρα; Αρκεί να αναλογιστεί κανείς πως στα Τρίκαλα κάνουμε πάνω από 1.000 τεστ όταν σε ολόκληρη τη χώρα των 12 εκατομμυρίων δεν φτάνουν τις 50.000.
Σίγουρα το ζητούμενο είναι να γινόταν αν ήταν εφικτό τεστ σε όλους τους πολίτες του νομού, αν όμως υπήρχε τρόπος όσοι βρεθούν θετικοί να μείνουν κλεισμένοι στα σπίτια και όχι να γυρνούν σαν «ατομικές βόμβες» έξω διασπείροντας τον κορονοϊό.
Επίσης ποτέ δεν απαντήθηκε μέχρι τώρα αν ο ΕΟΔΥ ελέγχει κατ΄ αναλογία των τεστ που έγιναν των αριθμό των κρουσμάτων που βρέθηκαν ή αν απλά μετρά… κεφάλια. Αν συμβαίνει το δεύτερο (που σχεδόν σίγουρα αυτό συμβαίνει), τότε τα πολλά τεστ είναι σίγουρο πως θα βάλλουν λουκέτο στο νομό…
Τρόμος στην εστίαση
Το άκουσμα των πολλών κρουσμάτων και η προειδοποίηση Χαρδαλιά, πάγωσε τους Τρικαλινούς καταστηματάρχες της εστίασης που έμεινα με τις… μάνικες στο χέρι, μιας και είναι υπαρκτός ο κίνδυνος να κλείσουν… πριν ανοίξουν και τότε σίγουρα θα ζητηθούν ευθύνες από την Περιφέρεια και τον τοπικό ΕΟΔΥ για τον τρόπο διαχείρισης της κατάστασης του κορονοϊού.