Επίθεση κατά των συνυποψηφίων του , Κώστα Αγοραστού και Νίκου Τσιλιμίγκα , εξαπέλυσε από τα Τρίκαλα ο υποψήφιος περιφερειάρχης Θεσσαλίας Δημήτρης Κουρέτας .
Στη διάρκεια της κεντρικής προεκλογικής συγκέντρωσης στο πνευματικό κέντρο ο Δ. Κουρέτας μίλησε για την ανάγκη ενός νέου μοντέλου ανάπτυξης με επίκεντρο την αγροτική παραγωγή και την αγροδιατροφή .
Επιτέθηκε με σφοδρότητα κατά του περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστού, χαρακτηρίζοντάς τον πολιτικά ανίκανο εξαιτίας της χαμηλής απορροφητικότητας κονδυλίων που έχει η Θεσσαλία ενώ έκανε λόγο για «προγράμματα που χάθηκαν» .
Από την κριτική του δεν «γλύτωσε» ούτε ο αντιπεριφερειάρχης Χρήστος Μιχαλάκης ενώ κατηγόρησε για απουσία από την προεκλογική περίοδο τον Νίκο Τσιλιμίγκα.
Σύμφωνα με τον υποψήφιο περιφερειάρχη Θεσσαλίας «η αγροτική παραγωγή και αγροδιατροφή, πρωτογενής και δευτερογενής στη Θεσσαλία παράγει το 30% του ΑΕΠ. Γι΄αυτά μας δόθηκαν τα χρήματα τα οποία δεν αξιοποιήθηκαν. Η προστιθέμενη αξία από τους δρόμους, που λέει ο Αγοραστός είναι 2 και από αυτά που λέμε εμείς είναι 9. Ανοίξτε οποιοδήποτε εγχειρίδιο θέλετε και ρωτήστε οποιονδήποτε ειδικό του κόσμου. Γι΄αυτό το όραμα το δικό μας είναι διαφορετικό.
«Έχουμε μια άλλη λογική για την Περιφέρεια Θεσσαλίας και αυτή φιλοδοξούμε να αναδείξουμε τόσο προεκλογικά όσο και μετεκλογικά». Αυτό υπογράμμισε μεταξύ άλλων ο υποψήφιος περιφερειάρχης Θεσσαλίας και επικεφαλής του συνδυασμού «Πρωτοβουλία» κ. Δημήτρης Κουρέτας, χθες κατά τη διάρκεια της κεντρικής του ομιλίας στο Πνευματικό Κέντρο Τρικάλων.
Το παρόν έδωσαν οι υποψήφιοι Περιφερειακοί Σύμβουλοί και πολίτες που θέλησαν να εκφράσουν στη στήριξη τους, στην προσπάθεια του υποψήφιου Περιφερειάρχη Θεσσαλίας.
Όπως ανέφερε ο λόγος που δημιουργήθηκε η «Πρωτοβουλία» είναι για προβάλει ένα εντελώς διαφορετικό όραμα για την ανάπτυξη της Περιφέρειας Θεσσαλίας και πρόσθεσε ότι «Για εμάς το όραμα είναι αναπτυξιακές δράσεις που αφορούν την αγροδιατροφή, τον πολιτισμό, τον τουρισμό και το περιβάλλον. Υπάρχουν πολλά χρήματα από το περιφερειακό πρόγραμμα που δεν απορροφήθηκαν και εμείς θα φροντίσουμε να τα αξιοποιήσουμε για να δώσουν πραγματική ανάπτυξη στη Θεσσαλία και όχι την επίπλαστη, που φαίνεται αυτή τη στιγμή. Η Θεσσαλία είναι ένας γίγαντας που, δυστυχώς, κοιμάται. Τι σημαίνει αυτό με στοιχεία, γιατί θέλω να μιλώ με στοιχεία. Η Θεσσαλία έχει μια ιδιαιτερότητα. Αντλεί το ΑΕΠ της από τον αγροδιατροφικό τομέα. Το 31% του ΑΕΠ προέρχεται από αυτόν. Δείτε τώρα τι πρόβλημα έχουμε».
Και πρόσθεσε «το αναπτυξιακό μας όραμα έχει να κάνει με το πώς θα αξιοποιήσουμε τα συγκριτικά μας πλεονεκτήματα μέσω των χρηματοδοτήσεων και των εργαλείων που μας δίνει η τρέχουσα κατάσταση. Περιλαμβάνει τον εντοπισμό των μοναδικών χαρακτηριστικών και των συγκριτικών ανταγωνιστικών πλεονεκτημάτων της Θεσσαλίας και τη συμφωνία ενός κοινού αναπτυξιακού οράματος για την αξιοποίησή τους. Αυτό σημαίνει ότι ο παραγωγικός τομέας, ο ακαδημαϊκός τομέας, η δημόσια διοίκηση και η κοινωνία των πολιτών εργάζονται από κοινού για την επίτευξη του