Με τις Υπηρεσίες Υ.Α.Σ. Αθηνών (Υπηρεσία Αποκατάστασης Σεισμών), και Τ.Α.Σ. (Τομέας Αποκατάστασης Σεισμών) Κοζάνης.
Στην συνέχεια οι Μηχανικοί και οι κάτοικοι που υπέστησαν τις ζημιές μετέβησαν στον Κεντρικό Οικισμό και χωρίστηκαν σε τέσσερα συνεργεία για την καταγραφή επί τόπου των κτιρίων, με την συνεργασία του Προέδρου της Τ.Κ. Ροπωτού κ. Γεωργίου Ρουμπιέ, και την συνδρομή των πληγέντων και των κατοίκων του Ροπωτού.
Στην σύντομη ομιλία με το αρμόδιο Αντιδήμαρχο Οικονομικών Κων/νο Κρούπη μας ανέφερε τα εξής. Μετά από συντονισμένη και μεθοδική προσπάθεια του Δήμου Πύλης οι Υπηρεσίες του Τ.Α.Σ. Κοζάνης και Υ.Α.Σ. Αθηνών επισκέφθηκαν το Ροπωτό Τρικάλων, για αυτοψίες στα σπίτια των κατοίκων που υπέστησαν ζημιές λόγω των κατολισθισθητικών φαινομένων.
Θα εκδοθούν βεβαιώσεις ακαταλληλότητας και θα ακολουθήσει η διαδικασία της ανάλογης στεγαστικής συνδρομή.
Καταληκτικά αναφέρουμε ότι ήταν μια κατάλληλη ημέρα ιδανικών καιρικών συνθηκών για τις προγραμματισμένες διαδικασίες, μετριάζοντας την αγωνία των ανθρώπων που υπέστησαν τια ζημιές, και αυτό εκφράστηκε με την αυθόρμητη και ειλικρινή εξομολόγηση του Προέδρου της Τοπικής Κοινότητος Ροπωτού Γεωργίου Ρομπιέ, Βγήκε μετά από τέσσερα χρόνια ο ήλιος στο Ροπωτό με όλη την διάστηση των λόγων του.