Το Υπουργείο Παιδείας με εγκύκλιό του προχωρεί σε διαδικασίες εξπρές για την υποβολή αιτήσεων για την επιλογή των Διευθυντών των Σχολικών μονάδων.
Το πλαίσιο στο οποίο θα κληθούν υποχρεωτικά να κινηθούν και οι νέοι Διευθυντές είναι δεδομένο, είναι αυτό που προϋπάρχει τόσα χρόνια.
Ένα νομοθετικό πλαίσιο και κυβερνητικές πολιτικές που προκαθορίζουν το ρόλο και την αποστολή του σχολείου, άρα και του Διευθυντή της Σχολικής Μονάδας.
Αυτό το νομοθετικό πλαίσιο, αλλά και τις κυβερνητικές πολιτικές θα κληθεί να εφαρμόσει ο Διευθυντής ενός Σχολείου και ακριβώς εδώ θα ελέγχεται από τους ανώτερούς του, το Υπουργείο, την κυβέρνηση.
Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ δίνει τη δυνατότητα να έχει γνώμη ο Σύλλογος Διδασκόντων στην επιλογή του Διευθυντή του Σχολείου (το πολύ μέχρι 33%) αλλά δεν καταργεί κανέναν από τους παραπάνω αντιλαϊκούς αντιεκπαιδευτικούς νόμους, το νομοθετικό πλαίσιο παραμένει το ίδιο, όπως ίδια παραμένει και η στρατηγική της στην εκπαίδευση στο πλαίσιο πάντα του ΟΟΣΑ και της Ε.Ε.
Τι αξιολόγηση όμως θα είναι αυτή και ποιος ο ρόλος του Διευθυντή;
Μπορεί να είναι φιλολαϊκή μια αξιολόγηση που βασίζεται στην εργαλειοθήκη του ΟΟΣΑ (δήλωση Κατρούγκαλου ότι θα τον συμβουλευτεί); Μια αξιολόγηση που συνδέει την αποδοτικότητα, με την υπηρεσιακή εξέλιξη και το βαθμό, άρα και το μισθό;
Γίνεται φανερό ότι και αυτή η αξιολόγηση θα έχει και τιμωρητικό χαρακτήρα, αφού ο αν. Υπουργός Παιδείας απορρίπτει κατηγορηματικά την επαναφορά της ακώλυτης μισθολογικής και βαθμολογικής εξέλιξης.
Συνεχίζουμε δυναμώνουμε τον αγώνα για τον εκπαιδευτικό
και το σχολείο των λαϊκών αναγκών.