Αυτά τα λαζάνια με κεφτεδάκια και μπεσαμέλ φέτας, μην τα κοιτάτε! Φτιάξτε τα σήμερα κιόλας και τρελάνετέ τους όλους
Υλικά
18 λαζάνια
1/2 φλ. κεφαλοτύρι τριμμένο
300 γραμ. φρέσκο τυρί κρέμα
500 γραμ. κιμά μοσχαρίσιο
4 κ.σ. τρίμμα φρυγανιάς
ψιλοκομμένο βασιλικό
ψιλοκομμένο δυόσμο
1 κιλό ψιλοκομμένες φρέσκες ντομάτες
4 κ.σ. ελαιόλαδο
4 κ.σ. βούτυρο Χωριό
3 κ.σ. αλεύρι
1 κ. γάλα
2 πρέζες μοσχοκάρυδο
100 γραμ. ανθότυρο
200 γραμ. φέτα Χωριό
1 κεσεδάκι γιαούρτι στραγγιστό
Εκτέλεση
Βράζουμε τις ντομάτες με το ελαιόλαδο για 15′ και τις αφήνουμε στην άκρη. Βάζουμε όλα τα υλικά για τα κεφτεδάκια σε μπολ καθώς και 4 κ.σ. σάλτσα ντομάτας. Τα ζυμώνουμε.
Ζεσταίνουμε το βούτυρο και μόλις αφρίσει ρίχνουμε το αλεύρι. Ψήνουμε για 2′, ανακατεύοντας, εκτός φωτιάς ρίχνουμε λίγο λίγο το γάλα. Επαναφέρουμε στη φωτιά και ανακατεύουμε να πήξει. Αλατοπιπερώνουμε και τρίβουμε το μοσχοκάρυδο.
Αποσύρουμε από τη φωτιά. Προσθέτουμε τα τυριά και το γιαούρτι. Κρατάμε τη μισή κρέμα για την επιφάνεια.
Σε λαδωμένο πυρίμαχο σκεύος βάζουμε 4 κ.σ. σάλτσα ντομάτα. Στρώνουμε 6 λαζάνια. Βάζουμε λίγη κρέμα φέτας και πλάθουμε μικρούς κεφτέδες. Τους σκορπάμε στην επιφάνεια.
Ρίχνουμε λίγη σάλτσα ντομάτας και λίγο τυρί κρέμα εδώ κι εκεί. Κάνουμε άλλη μια στρώση λαζάνια και επαναλαμβάνουμε μέχρι να τελειώσουν τα υλικά. Στρώνουμε τα τελευταία λαζάνια. Περιχύνουμε την υπόλοιπη μπεσαμέλ.
Σκεπάζουμε με λαδόκολλα βουτυρωμένη και αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για 25′ στους 200ºC. Ξεσκεπάζουμε, πασπαλίζουμε με το κεφαλοτύρι και ψήνουμε για 20′. Προσοχή, όταν ξεσκεπάσουμε, το κάνουμε σίγα σιγά για να μη χαλάσουμε την κρούστα. Αφήνουμε να σταθούν τα λαζάνια για 15′.
www.argiro.gr