Ε. Ακρίτα κατά του Τρικαλινού υφυπουργού Παιδείας, Ν. Παπαϊωάννου: “Απάτη που’ γινες δίκοπο μαχαίρι”
Με μία ανάρτηση στο Facebook, που έχει τίτλο “απάτη που’ γινες δίκοπο μαιχαίρι” η βουλεύτρια του ΣΥΡΙΖΑ, Έλενα Ακρίτα δηλώνει μεταξύ άλλων ότι ο νέος υφυπουργός Παιδείας Τρικαλινός στη καταγωγή Νίκο Παπαϊωάννου, που είναι κτηνίατρος, ήταν ο εμπειρογνώμονας στην υπόθεση του Όλιβερ στην Αράχωβα, που απεφάνθη ότι ο θάνατος του σκύλου δεν οφειλόταν σε κακοποίηση από άνθρωπο.
Την ίδια ώρα, λέει ότι κατά την περίοδο της πανδημίας, ο κ. Παπαϊωάννου παρέκαμψε τη λίστα προτεραιότητας και εμβολιάστηκε νωρίτερα, ενώ τον κατηγορεί πως ως πρύτανης του ΑΠΘ είχε επιτρέψει στα ΜΑΤ να εισβάλλουν στον πανεπιστημιακό χώρο.
Απάτη που ‘γινες δίκοπο μαχαίρι
Ο νέος υφυπουργός Παιδείας Νίκος Παπαϊωάννου είναι το άτομο που, τον Ιανουάριο του 2021, με ρουσφετολογικό τρόπο εμβολιάστηκε για τον Covid παρακάμπτοντας προκλητικά ευπαθείς κοινωνικές ομάδες, γιατρούς και υγειονομικούς που προηγούνταν.
Ως κτηνίατρος ο κ. Παπαϊωάννου δεν ήταν στη λίστα προτεραιότητας κι όμως δεν δίστασε να εμβολιαστεί αδιαφορώντας για τους συμπολίτες που ήταν στη σειρά πριν απ’ αυτόν.
Όταν ξέσπασε το σκάνδαλο, ο κ. Παπαϊωάννου είπε ψέμματα πως πρόκειται για απλή συνωνυμία. Αργότερα όμως αναγκάστηκε να παραδεχτεί την ενοχή του.
Για την ιστορία, ο κύριος αυτός με την ιδιότητα του πρύτανη του ΑΠΘ, έδωσε το πράσινο φως στα ΜΑΤ να εισβάλουν στον πανεπιστημιακό χώρο και να καταδιώξουν τους φοιτητές.
Επίσης, ως κτηνίατρος εμπειρογνώμονας στην υπόθεση του τραγικού σκυλιού Όλιβερ στην Αραχωβα, ο κ. Παπαϊωάννου αποφάνθηκε ότι ο μαρτυρικός του θάνατος “δεν οφείλεται σε κακοποίηση από ανθρώπινο χέρι”.
Αριστεία.
Υ. Γ. Κάποτε στο υπουργείο Παιδείας ο Λουκής Ακρίτας με τον Ευάγγελο Παπανούτσο έκαναν τη μεγάλη Εκπαιδευτική Μεταρρύθμιση που φωταγώγησε το μυαλό και την ψυχή της νεολαίας. Κάποτε.
thetoc.gr