Πέμπτη 24.10.2024 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Aherusia – Σουίτα Art Cafe, Σάββατο 9 Δεκεμβρίου

05.12.2023
Οι Aherusia επιστρέφουν στα Τρίκαλα το Σάββατο 9 Δεκεμβρίου για να συναντηθούν με παλιούς και νέους φίλους!
Η συναυλία θα πραγματοποιηθεί στη Σουίτα και η μπάντα πρόκειται να πραγματοποιήσει την μεγαλύτερη σε διάρκεια εμφάνισή της στην πόλη!
To event αποτελείται από τρία μέρη:
1) Παρουσίαση του βιβλίου: “Το Μαργαριτάρι Της Αβύσσου” από τον Γιώργο Μελά.
2) Live παρουσίαση του πιο πρόσφατου album των Aherusia: “Bacchus ~ Epiphanies of the Crazy God”.
3) Best-of special setlist: Στο οποίο θα υπάρχουν τραγούδια από όλα τα προηγούμενα albums της μπάντας.

Πληροφορίες:

https://fb.me/e/11TsW8n8T

Aherusia:
Οι Aherusia αποτελούν αναμφίβολα την αντιπροσωπευτικότερη Molk Metal μπάντα της ελληνικής σκηνής, με έναν πολύ ιδιαίτερο ήχο που συνδυάζει την λαϊκή ελληνική μουσική και το προ-γρηγοριανό ευρωπαϊκό Folk, με το Post-Black Metal, και το Epic. Έχοντας ήδη κυκλοφορήσει τα: “Whispers Of Moon EP” (1999), “And The Tides Shall Reveal The Traces” (2009), “As I Cross The Seas Of My Soul” (2013), δουλειές στις οποίες δεν δίστασαν να αγγίξουν όλα τα μουσικά είδη που προαναφέρθηκαν, προχώρησαν στο “Prometheus: Seven Principles On How To Be Invincible” (2017), και στο “Noctos~An Answer(?)” (2020), εμβαθύνοντας ακόμα περισσότερο στους μουσικούς τους πειραματισμούς.

Επόμενος σταθμός το “Bacchus~Epiphanies Of The Crazy God” που κυκλοφόρησε τον Δεκέμβριο του 2022 όπου οι Aherusia συνεχίζουν το μουσικό τους ταξίδι, αναζητώντας τις αλήθειες που κρύβουν τα μυστήρια της έκστασης.
Το “Bacchus ~Epiphanies Of The Crazy God” είναι ένα ταξιδιάρικο, θλιμμένο, ευλαβικό, άφοβο και επαναστατικό έργο. Πιστοί στις Folk Metal/Post Black αναζητήσεις τους δημιουργούν μια νέα αφήγηση που το μήνυμά της απευθύνεται στο σήμερα.
Ο Βάκχος/Ζαγρέας/Διόνυσος, μέσα σε αυτό το γαϊτανάκι των συμβολισμών που διέπουν τους μύθους του, είναι ένας θεός που δεν φοβάται να ακολουθήσει τον θνητό δρόμο, είναι ένας θεός διωκόμενος από παντού: από κάθε εξουσία, από κάθε έναν φοβισμένο τυραννίσκο. Είναι ένας θεός που εξυψώνει την ανθρώπινη φύση, θεωρώντας δεδομένη την ισότητα στα φύλα (όσα και αν τελικά προκύπτουν να είναι αυτά βάση αυτοπροσδιορισμού). Για τον τρελό αυτόν θεό, είναι αδιανόητο να στερούνται οι άνθρωποι, το φαγητό, την μόρφωση και την χαρά. Είναι δοσμένα σε αφθονία για όλους, αν οι αντιθέσεις και τα εμπόδια, που ο φόβος μας δημιούργησε, παραμεριστούν. Το μήνυμά του, είναι ένα μήνυμα που σπάει τον κύκλο της βίας. Η μέθεξη μαζί του είναι οργιαστική και βροντερή όπως και αυτή καθ’ αυτή η αφτιασίδωτη αλήθεια. Η έκσταση που προσφέρει είναι παροξυστική γιατί πολύ απλά υπερβαίνει τα τεχνητά όρια των θεσφάτων αυτής της σημερινής σύγχρονης “καθωσπρέπει” κοινωνίας και πολιτείας. Είναι τρελός γιατί ακόμα και στην άκρατη επαναστατικότητά του ζητά και επιδιώκει την σύνθεση, την σύγκληση, την συγχώρεση. Τι πιο επίκαιρο από ένα τέτοιο μήνυμα στο σήμερα; Τι πιο αναγκαίο;
Ο δίσκος αυτός απευθύνεται στον κάθε άνθρωπο που ξεκινά την επανάσταση στα μικρά πράγματα και τηρεί αυτή την πορεία δίχως να υπολογίζει το συμφέρον ή το κόστος. Αυτός ο δίσκος μιλά για τον ήρωα που πλέον έχουμε τόσο ανάγκη στο σήμερα. Τον ήρωα που είναι τόσο μόνος από τις επιλογές του, τον ήρωα που μπορούμε να σφυρηλατήσουμε ο καθένας μέσα μας, για να αλλάξει επιτέλους κάποτε κάτι.
Όπως και το “Prometheus: Seven Principles On How To Be Invincible” ανέβηκε και ως θεατρική παράσταση για τρεις σεζόν από το 2017 εώς το 2019, με τίτλο “Προμηθέας: Εφτά Αρχές στο να είναι Κανείς Ανίκητος”, έτσι κ το “Bacchus~Epiphanies Of The Crazy God”, θα ανέβει ως θεατρική παράσταση, με τίτλο “Τῷ σαλῷ θεῷ”.

Πριν από την έναρξη της συναυλίας, θα γίνει παρουσίαση του βιβλίου: “Το Μαργαριτάρι Της Αβύσσου” από τον Γιώργο Μελά.
Περίληψη:
Ένας καβαλάρης στις ερήμους και ταξιδευτής στις θάλασσες της συνείδησής του, που αναζητεί την επιστροφή. Έρωτες που δεν θα ολοκληρωθούν ποτέ και έρωτες όπου θα καταπιούν τα πάντα στην λάβρα τους. Το μαύρο μαργαριτάρι στην καρδιά μιας ζωντανής αβύσσου. Ξωτικιές Κυράδες της θάλασσας, Γίγαντες των βυθών και των απύθμενων. Τρεις μαγικοί καρποί. Μια αφήγηση ειπωμένη στην σκοτεινότερη όχθη. Σπαθιά όπου φτιάχτηκαν από αίμα και βάφτηκαν σε αγιάσματα του γιαλού, δυο μυστηριώδη αδέρφια και τρεις γέροντες όπου μιλούν με την πέτρα. Ένα πέλαγος που κουβαλά μνήμες καμωμένες από αίμα και αρμενίζουνε μέσα του ακέφαλα σκηνώματα. Ένας άνθρωπος που έγινε θεός και άνθρωπος πάλι. Τρεις φοβερές αρματωσιές όπου πρέπει να λιώσουν σε μιαν ακόμα φοβερότερη αναζήτηση. Το ταξίδι μιας κοπέλας μέσα από τα μυστήρια της γνώσης, της εμπειρίας και της ολοκλήρωσης. Άνθρωποι όπου αναζήτησαν στον ωκεανό ένα ανείπωτο μυστικό που θα κάνει τον Κόσμο, Οικουμένη και δυο θαλασσινά τραγούδια ειπωμένα σε ένα καράβι όπου δεν σταματά να ταξιδεύει ποτέ, στις ρότες του φωτός και των άστρων.
Αυτά και άλλα περισσότερα, κρύβονται στα παραμύθια του βιβλίου αυτού περιμένοντας κάποιον να ταξιδέψει μέσα τους…
[fbcomments]