Χιλιάδες Τρικαλινοί κατέθεσαν πινακίδες κυκλοφορίας οχημάτων

Χιλιάδες Τρικαλινοί κατέθεσαν πινακίδες κυκλοφορίας οχημάτων

Από την 1η του έτους μέχρι και τα μέσα Νοεμβρίου κατατέθηκαν στη ΔΟΥ 1.700 πινακίδες οχημάτων, όταν την περσινή περίοδο το ίδιο διάστημα είχαν κατατεθεί μόλις 860

Η οικονομική δυσπραγία πολλών νοικοκυρών οδήγησε πολλούς κατόχους ΙΧ και δικύκλων σε νέες συνήθειες και πρακτικές, προκειμένου να συμβαδίζουν με τους νόμους. Μεταξύ αυτών των πρακτικών είναι η κατάθεση των πινακίδων κυκλοφορίας αυτοκινήτων και δικύκλων μιας και δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν στα έξοδα των ασφαλιστικών εισφορών καθώς επίσης και των τελών κυκλοφορίας.

Ο αριθμός όλων αυτών που καταφεύγουν στην εν λόγω λύση είναι αρκετός και πολλαπλασιάζεται χρόνο με το χρόνο. Ωστόσο είναι αρκετοί εκείνοι που καταθέτουν πινακίδες από 1 έως και 6 μήνες για να αποφύγουν λοιπά έξοδα κυρίως της ασφάλισης. Η συγκεκριμένη μερίδα έχει την δυνατότητα να παραλαμβάνει τις πινακίδες χρησιμοποιώντας τα οχήματα και σύμφωνα με τις ανάγκες τους κατά διαστήματα.

Κι αν τα προηγούμενα χρόνια η κατάθεση πινακίδων ξεκινούσε εντός του Δεκεμβρίου κατά την περίοδο που βρισκόμασταν λίγο πριν την καταβολή των χρημάτων που αντιστοιχούσαν στα τέλη κυκλοφορίας, πλέον και ειδικά την φετινή χρονιά τα δεδομένα άλλαξαν. Αυτό εξάλλου προκύπτει από τα στοιχεία που έχει στη διάθεση της το αρμόδιο τμήμα της Δημόσιας Οικονομικής Υπηρεσίας Τρικάλων.

Μαζική κατάθεση πινακίδων κυκλοφορίας αυτοκινήτων σημειώθηκε φέτος και κυρίως το τελευταίο χρονικό διάστημα, στη ΔΟΥ Τρικάλων. Αιτία σύμφωνα με εφοριακούς, ο εντοπισμός των ανασφάλιστων οχημάτων, γεγονός που ανάγκασε τους ιδιοκτήτες τους να τα ακινητοποιήσουν.

Το φαινόμενο θα ενταθεί τις επόμενες ημέρες και μέχρι τέλος του τρέχοντος έτους, καθώς αναμένεται η αποστολή των τελών κυκλοφορίας, οπότε πολλοί ιδιοκτήτες θα θελήσουν να απαλλαγούν απ’ αυτά για το 2018, μια που το ποσό τους δεν μειώθηκε. Άλλοι εξάλλου θα θελήσουν να απαλλαγούν από τα τεκμήρια και τον φόρο πολυτελούς διαβίωσης, που επιβάλλεται στα Ι.Χ. άνω των 1.928 κυβικών εκατοστών.

Σύμφωνα με στοιχεία της Δ.Ο.Υ. Τρικάλων φέτος από την 1η του έτους μέχρι και προ ημερών είχαν κατατεθεί 1.700 πινακίδες κυκλοφορίας οχημάτων, έναντι μόλις 860 το αντίστοιχο περυσινό διάστημα, δηλαδή η αύξηση ξεπερνά το 100%.
Τις επόμενες ημέρες οι αρμόδιοι των δύο Εφοριών αναμένουν μαζικό κύμα κατάθεσης πινακίδων, ο συνολικός αριθμός των οποίων ίσως ξεπεράσει και τις 3.000, γεγονός που αποδίδεται, από τη μια στα τέλη κυκλοφορίας που θα αποσταλούν ηλεκτρονικά και από την άλλη στα ανασφάλιστα οχήματα που ακινητοποιούνται από τους ιδιοκτήτες, ύστερα από την ταυτοποίησή τους και την κλήση καταβολής προστίμων.

Αν οι ιδιοκτήτες οχημάτων θέσουν μέχρι το τέλος του χρόνου σε ακινησία το αυτοκίνητό τους, τότε μπορούν να αποφύγουν και φέτος την πληρωμή των τελών κυκλοφορίας του 2018, αλλά και από την άλλη, όσοι έχουν καταθέσει πινακίδες κυκλοφορίας στην Εφορία και θέλουν να χρησιμοποιήσουν ξανά τα οχήματά τους, μπορούν να αποσύρουν την ακινησία και να πληρώσουν τέλη κυκλοφορίας με τον μήνα. Τα τέλη κυκλοφορίας του 2018 θα πρέπει να πληρωθούν μέχρι και τις 31 Δεκεμβρίου 2017. Εκείνοι που δεν θα τα πληρώσουν εμπρόθεσμα, κινδυνεύουν με την καταβολή διπλάσιου ποσού τελών κυκλοφορίας.

KRHNH LIVE

Σχόλια

σχόλια