Τσίπρας: Κλείστε τα αυτιά στις Κασσάνδρες, θα συμφωνήσουμε

Τσίπρας: Κλείστε τα αυτιά στις Κασσάνδρες, θα συμφωνήσουμε

Είμαστε στην τελική ευθεία, είμαστε κοντά σε μια συμφωνία η οποία θα είναι θετική για την οικονομία και θα αναδιανείμει βάρη, δήλωσε ο Αλέξης Τσίπρας μετά το τέλος της σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο Οικονομικών, το μεσημέρι της Τετάρτης.

Τόνισε επίσης ότι η κυβέρνηση λειτουργεί συλλογικά, ωστόσο η τελική απόφαση αναλογεί στον πρωθυπουργό και στο υπουργικό συμβούλιο. «Διαπραγματευόμαστε συνθήκες ασφάλειας και σταθερότητας για την ελληνική οικονομία», ανέφερε παράλληλα.

Συνέστησε επίσης σε όλους ψυχραιμία και αποφασιστικότητα καθώς έχουμε να κάνουμε με τρεις διαφορετικούς θεσμούς με, πολλές φορές, αντικρουόμενες απόψεις, ενώ έκανε λόγο και για χώρες με διαφορετικές προσεγγίσεις αλλά ακόμα και εντός των χωρών πολλές διαφορετικές σκοπιμότητες.

Ο πρωθυπουργός κάλεσε το λαό να κλείσει τα αυτιά του στις Κασσάνδρες και στους κινδυνολόγους που βλέπουν κάθε τρεις και λίγο κατάρρευση της ελληνικής οικονομίας. Δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος σε μισθούς, συντάξεις και καταθέσεις, τόνισε ο Αλ. Τσίπρας και πρόσθεσε ότι πολύ σύντομα θα μπορούν να παρουσιάσουν τα τελικά στοιχεία.

Η δήλωση του Αλέξη Τσίπρα:

«Όπως γνωρίζετε η κυβέρνηση λειτουργεί συλλογικά. Έχουμε εδώ και καιρό μια συλλογική διεργασία βάσει της οποίας λαμβάνουμε αποφάσεις. Προφανώς και η τελική ευθύνη αναλογεί στον πρωθυπουργό και στο υπουργικό συμβούλιο. Εγώ θέλω να πω μόνο ότι έχουμε κάνει πάρα πολλά βήματα και ότι είμαστε στην τελική ευθεία, είμαστε κοντά σε μία συμφωνία. Αυτή η συμφωνία θα είναι θετική για την ελληνική οικονομία, αυτή η συμφωνία θα αναδιανέμει βάρη και πιστεύω ότι πολύ σύντομα θα μπορούμε να παρουσιάσουμε περισσότερα στοιχεία.

Από εκεί και πέρα θα ήθελα να πω ένα πράγμα: Στην τελική ευθεία είναι προφανές ότι χρειάζεται ψυχραιμία και αποφασιστικότητα. Δεν είμαστε μόνοι μας, έχουμε να κάνουμε με τρεις διαφορετικούς θεσμούς, πολλές φορές με αντικρουόμενες απόψεις μεταξύ τους και κυρίως έχουμε να κάνουμε και με εταίρους –πολλές διαφορετικές χώρες- μεταξύ των οποίων υπάρχουν διαφορετικές προσεγγίσεις, αλλά και εντός των χωρών διαφορετικές πολιτικές σκοπιμότητες. Ως εκ τούτου το τελευταίο διάστημα μπορεί να υπάρξουν πιέσεις, μπορεί να υπάρξουν πολλοί που θα δημιουργήσουν μια ψευδή εικόνα κινδύνου.

Θέλω να διαβεβαιώσω τον ελληνικό λαό ότι διαπραγματευόμαστε εξασφαλίζοντας εκ των προτέρων συνθήκες ασφάλειας και σταθερότητας της ελληνικής οικονομίας. Σήμερα και αύριο πληρώνονται κανονικά οι μισθοί και οι συντάξεις ενώ εδώ και τέσσερις μήνες κάποιοι διαρκώς διαβεβαιώνουν, μέσα από κινδυνολογία και ψευδείς ειδήσεις, ότι κάθε τρεις και λίγο καταρρέει η ελληνική οικονομία.

Είμαι αισιόδοξος ότι σύντομα θα έχουμε θετικά αποτελέσματα. Χρειάζεται, όμως, να κλείσουμε όλοι τα αυτιά στις Κασσάνδρες, στους κινδυνολόγους. Δεν υπάρχει κανένας απολύτως κίνδυνος ούτε στους μισθούς και τις συντάξεις ούτε στις τράπεζες ούτε στις καταθέσεις. Και πιστεύω ότι πολύ σύντομα θα μπορούμε να ατενίζουμε με περισσότερη αισιοδοξία. Χρειάζεται, όμως, ψυχραιμία και αποφασιστικότητα στην τελική ευθεία».

Σχόλια

σχόλια