Γλυκό… ταξίδι κατάρτισης στην Κωνσταντινούπολη

Γλυκό… ταξίδι κατάρτισης στην Κωνσταντινούπολη

Τον Ιούνιο τα μέλη του Σωματείου Ζαχαροπλαστών Τρικάλων, βρέθηκαν στην Κωνσταντινούπολη για να παρακολουθήσουν το πρόγραμμα κατάρτισης «Pastry techniques in Anatolian cuisine». Το πρόγραμμα κατάρτισης πραγματοποιήθηκε με τη χρηματοδότηση του ERASMUS+ και κύριος στόχος του σχεδίου ήταν η θεωρητική και πρακτική κατάρτιση μελών του Σωματείου στην παρασκευή αρτοπαρασκευασμάτων και γλυκισμάτων της οθωμανικής και τούρκικης κουζίνας.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση: «Η κατάρτιση αφορούσε σε θεωρητική κατάρτιση που πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις του Πανεπιστημίου Kadir Has στο Cibali της Κωνσταντινούπολης και σε επισκέψεις κατάρτισης και ενημέρωσης σε φημισμένα εργαστήρια ζαχαροπλαστικής της περιοχής. Οι δέκα συμμετέχοντες στην κινητικότητα επισκέφτηκαν τα εξής εργαστήρια: Güllüoğlu, Saray Muhallebicisi, EKS MUTFAK Akademisi, Tarihi tas firin . Πέρα από την παρατήρηση των διαδικασιών παραγωγής οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να συμμετάσχουν ενεργά στην διαδικασία παραγωγής των προϊόντων αλλά και να συνομιλήσουν με Τούρκους συναδέλφους τους για τις ανάγκες του επαγγέλματος».

Σχόλια

σχόλια