Αρχή από σήμερα για 350 προσλήψεις στο ν. Τρικάλων

Αρχή από σήμερα για 350 προσλήψεις στο ν. Τρικάλων

Χιλιάδες αναμένεται να είναι οι αιτήσεις που θα κατατεθούν στον ΟΑΕΔ για τις περίπου 350 θέσεις του προγράμματος κοινωφελούς εργασίας στους δήμους το νομού. Η τεράστια ανεργία και η σιγουριά του δημοσίου έστω και για οκτώ μήνες…

Στα Τρίκαλα

Διακόσια δέκα (210 άτομα, κυρίως εργατοτεχνικό προσωπικό θα προσλάβει ο Δήμος Τρικκαίων μέσω του προγράμματος κοινωφελούς εργασίας,  με την διαδικασία για την υποβολή των αιτήσεων να ξεκινά από σήμερα και να ολοκληρώνεται στις 13 Οκτωβρίου.

Οι προσλήψεις έχουν διάρκεια 8 μηνών και σύμφωνα με τον δήμαρχο κ. Δημήτρη Παπαστεργίου θα προσληφθούν αρχικά για ένα 8μηνο 210 άτομα. Οι προσλήψεις αφορούν εργατοτεχνικό προσωπικό, μηχανικούς και διοικητικές θέσεις.

Όπως προαναφέρθηκε, οι  ενδιαφερόμενοι άνεργοι, εγγεγραμμένοι στα μητρώα του ΟΑΕΔ, θα μπορούν από τις 10 το πρωί της Δευτέρας 3ης Οκτωβρίου 2016 και μέχρι τις 12 το μεσημέρι της Πέμπτης 13ης Οκτωβρίου 2016 να υποβάλουν αίτηση αποκλειστικά με ηλεκτρονικό τρόπο στην ιστοσελίδα του ΟΑΕΔ (www.oaed.gr) και ως πιστοποιημένοι χρήστες των ηλεκτρονικών υπηρεσιών της διαδικτυακής πύλης του Ο.Α.Ε.Δ., με τη χρήση των κωδικών πρόσβασης (Ονομασία Χρήστη και Συνθηματικό). Για πρώτη φορά, οι 6.339 ωφελούμενοι θα εργαστούν σε κοινωφελή προγράμματα για 8 μήνες, με πλήρη ασφαλιστικά και εργασιακά δικαιώματα. Οι εργαζόμενοι στο πρόγραμμα, οι οποίοι είναι έως 25 ετών, θα λαμβάνουν μηνιαίως καθαρές αμοιβές 431,75 ευρώ (ακαθάριστες αποδοχές 638,75), ενώ όσοι είναι άνω των 25 ετών θα λαμβάνουν 495,25 ευρώ (ακαθάριστες αποδοχές 732,54). Τα κριτήρια Στα κριτήρια μοριοδότησης των νέων Προγραμμάτων Κοινωφελούς Εργασίας περιλαμβάνεται για πρώτη φορά το κριτήριο της εντοπιότητας και των ωφελουμένων του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης (ΚΕΑ) προκειμένου να πριμοδοτούνται οι δημότες των περιοχών με υψηλή μακροχρόνια ανεργία, αλλά και οι οικονομικά ασθενέστεροι.

Στην Καλαμπάκα

Στην πρόσληψη 91 ατόμων, μέσω του προγράμματος κοινωφελούς εργασίας θα προχωρήσει μέσα στο επόμενο διάστημα ο δήμος Καλαμπάκας, καθώς εγκρίθηκαν από το αρμόδιο Υπουργείο.

Αυτό έκανε γνωστό, ο δήμαρχος Καλαμπάκας κ. Χρήστος Σινάνης στην πρόσφατη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου. Όπως είπε  εγκρίθηκαν από το αρμόδιο υπουργείο 91 θέσεις κοινωφελούς εργασίας οκτάμηνης διάρκειας για τον Δήμο Καλαμπάκας.

Από αυτές τις 83 θα τις προκηρύξει ο Δήμος Καλαμπάκας και τις 8 η Περιφέρεια Θεσσαλίας, ενώ έως τις 7 Οκτωβρίου ο Δήμος θα στείλει σχετικό έγγραφο για τον ορισμό των ειδικοτήτων που χρειάζεται.

Επίσης στο Δήμο Φαρκαδόνας εγκρίθηκαν 55 θέσεις.

Τα κριτήρια

Αναλυτικά τα κριτήρια μοριοδότησης είναι τα εξής:

Χρονικό διάστημα συνεχόμενης εγγεγραμμένης ανεργίας ωφελουμένου, με ανώτατο όριο τους 60 μήνες

⦁ Χρονικό διάστημα συνεχόμενης εγγεγραμμένης ανεργίας του/της συζύγου των ανέργων, με ανώτατο όριο τους 60 μήνες

⦁ Αναπηρία (του υποψηφίου ωφελούμενου) με ποσοστό 50% και άνω

⦁ Ετήσιο εισόδημα, ατομικό ή οικογενειακό

⦁ Ηλικία

⦁ Αριθμός ανήλικων τέκνων

⦁ Αριθμός εξαρτώμενων τέκνων ΑμεΑ (ανήλικων ή / και ενήλικων) με ποσοστό αναπηρίας 67% και άνω.

⦁ Εντοπιότητα

⦁ Ωφελούμενοι του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης (πρώην Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα) Οι θέσεις που θα προκηρυχθούν θα περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων ειδικότητες διοικητικού και οικονομικού προσωπικού, ψυχολόγων, κοινωνικών λειτουργών, νοσηλευτών, δασκάλων, νηπιαγωγών, βρεφονηπιοκόμων, ηλεκτρολόγων υδραυλικών, βοηθητικού προσωπικού καθαριότητας, βοηθητικού φυλακτικού προσωπικού, οικοδόμων, οδηγών και γενικών καθηκόντων. Για πρώτη φορά, τα νέα προγράμματα δίνουν τη δυνατότητα στον ωφελούμενο να βελτιώσει το βιογραφικό του, ώστε να διευκολυνθεί στην επανένταξη του στην αγορά εργασίας. Η αναβάθμιση των προσόντων θα γίνεται μέσα από υπηρεσίες συμβουλευτικής και κατάρτισης. Ο ΟΑΕΔ θα προσφέρει δύο συμβουλευτικές στους ωφελούμενους του Προγράμματος, κατά την είσοδο και την έξοδο από αυτό.

Σχόλια

σχόλια