Στριμωξίδι… για μια θέση στο ψηφοδέλτιο στη Ν.Δ.

Στριμωξίδι… για μια θέση στο ψηφοδέλτιο στη Ν.Δ.

Του Χρήστου Κοντού

Θα κάνει την υπέρβαση, θα σπάσει αυγά για να κάνει τελικά ομελέτα; Αυτό είναι το μεγάλο ερώτημα που τίθεται όλο και πιο επιτακτικά στη Νέα Δημοκρατία, τόσο σε κεντρικό, όσο και σε τοπικό επίπεδο, σχετικά με τις επιλογές του προέδρου της Κυριάκου Μητσοτάκη.

Πάντως το σίγουρο είναι πως όσο φωνάζει εκλογές, άλλο τόσο απεύχεται να γίνουν μέχρι τον Μάρτιο όπου θα συρθεί να καταρτίσει τα ψηφοδέλτια με λίστα, χωρίς έτσι να μπορεί να έχει ουσιαστικά αυτός την επιλογή των ανθρώπων που θα τα στελεχώσουν.

Πάντως το δημοσκοπικό σταθερό προβάδισμα και μάλιστα με τέτοια διαφορά που κάνει πολλούς να μιλούν για αυτοδύναμη κυβέρνηση, κάνει όλο και περισσότερους δεμένους με την καρέκλα της εξουσίας… να θέλουν να είναι στα ψηφοδέλτια. Το γεγονός αυτό, όσο και αν και πρώτης όψεως φαντάζει καλό… τρομάζει τα κεντρικά της Νέας Δημοκρατίας, αλλά και τοπικά, αφού οι περισσότεροι εξ αυτών, φέρνουν στο μυαλό των ψηφοφόρων νοοτροπίες σκανδάλων, μνημόνια τα οποία έχουν υπογράψει αλλά καθεστωτική αντίληψη στους τόπους που εκλέγονται.

«Δεν μπορεί αυτοί που βόλεψαν παιδιά, εγγόνια, έκαναν περιουσίες με την ψήφο την δική μας και έφτασαν μαζί με το ΠαΣοΚ τη χώρα σε αυτό το χάλι, να έρθουν τώρα να μας κυβερνήσουν πάλι. Καλύτερα να ρίξω λευκό», μας έλεγε σημαίνων στέλεχος της Ν.Δ., για πολλά χρόνια στο χώρο.

Επίσης άτομο που γνωρίζει καλά τα της Ν.Δ. ισχυρίζεται πως το ψηφοδέλτιο αυτή τη στιγμή είναι σχεδόν λευκό. Πέραν του βουλευτή Κώστα Σκρέκα που εξ οφιτσίου είναι μέσα, και ακόμη ένα πρόσωπο που αποτελεί προσωπική επιλογή του Κυριάκου Μητσοτάκη (δεν μας το αποκάλυψε), όλα είναι ανοιχτά. Βολιδοσκοπούνται νέα πρόσωπα, επαγγελματικά καταξιωμένα στο νομό, με σοβαρή πορεία στην κοινωνία που θα δώσουν το κάτι διαφορετικό. «Μην εκπλαγείτε αν δεν δείτε κανέναν από όσους μέχρι σήμερα φωτογραφίζονται και έχουν πάρει και από ένα σάιτ… αγκαλιά», τόνιζε.

Και ο Παπαστεργίου;

Πολλοί είναι αυτοί που θέλουν τον δήμαρχο Τρικκαίων να σκέφτεται μια πιθανή του κάθοδο στις εκλογές, αν αυτές γίνουν μετά το ερχόμενο φθινόπωρο. Δεν είναι τυχαίο λένε πως ενώ εκλέχθηκε ως ανεξάρτητος δήμαρχος, έγινε πλέον στέλεχος της Ν.Δ., κάτι που προφανώς δημιούργησε αντιπάθειες σε όσους τον στήριξαν από άλλους πολιτικούς χώρους και ήταν πολλοί αυτοί. Επίσης συνδέουν αυτό το… πιθανό του ενδιαφέρον με την χωρίς λόγο κόντρα που δημιούργησε με τον Χρήστο Μιχαλάκη… αλλά και την έμμεση εμπλοκή του στην εκλογή της ΝΟΔΕ, με την υποψηφιότητα του Λάππα.

Βέβαια αν οι εκλογές γίνουν όπως τόνισε με έμφαση προχθές στη Βουλή ο κ. Τσίπρας, το 2019 μετά τις αυτοδιοικητικές, τότε σίγουρα θα πρέπει να κρατήσουν και μια θέση για τον Χρήστο Μιχαλάκη, που θα ανατρέψει όλα τα δεδομένα πάνω στα οποία κάποιοι σχεδιάζουν σήμερα.

Δεκατέσσερις οι ενδιαφερόμενοι –ζωή να ’χουν

Πάντως κάθε μέρα που περνάει όλο και μεγαλώνει ο κατάλογος όσων εκδηλώνουν ενδιαφέρον. «Θα χρειαστούμε τρία ψηφοδέλτια έτσι όπως πάει», έλεγε στέλεχος της ΝΟΔΕ.

Έτσι έχουμε και λέμε (αλφαβητικά).

 1. Βασίλης Αναγνωστόπουλος
 2. Ηλίας Βλαχογιάννης
 3. Γιώργος Βράντζας
 4. Χρυσάνθη Δαλκαφούκη (πρώην υποψήφια με το ΠαΣοΚ και μετά στην Κοινωνία Αξιών)
 5. Ντίνα Δήμα,
 6. Αποστόλης Κολλίτσας
 7. Ντίνος Κοτρώνης
 8. Χρήστος Κρητικός
 9. Θανάσης Λιούτας
 10. Κορίνα Λιούτα (αδερφή του Νίκου Λιούτα ιδιοκτήτη των goodys στα Τρίκαλα)
 11. Χρήστος Λιάπης
 12. Ζέφη Νικολάου
 13. Νίκος Σακκάς
 14. Κώστας Σκρέκας που θα είναι ούτως ή άλλως

 

 

Σχόλια

σχόλια