Οι μεγάλοι χαμένοι των εκλογών της Ν.Δ. στο νομό Τρικάλων

Οι μεγάλοι χαμένοι των εκλογών της Ν.Δ. στο νομό Τρικάλων

Άνετα επικράτησε στο νομό Τρικάλων ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης, αφήνοντας αρκετά πίσω του τον Απόστολο Τζιτζικώστα, παρά τα όσα όλον αυτό τον καιρό, ήθελαν αν λένε όσοι τάχθηκαν ανοιχτά στο πλευρό του.
Σύμφωνα με τα τελικά αποτελέσματα που έχει συγκεντρώσει ψήφισαν 6.293  άτομα και βρέθηκαν 6.240  έγκυρα ψηφοδέλτια , 36 άκυρα και 17 λευκά ψηφοδέλτια.
Ο κ. Μεϊμαράκης, λαμβάνει 2.709 ψηφοδέλτια, ακολουθεί ο Απόστολος Τζιτζικώστας με 1.911, ο Κυριάκος Μητσοτάκης με 1.302 και ο Άδωνις Γεωργιάδης με 318.

Τι σημαίνει όμως αυτό για το νομό και τις εξελίξεις που έπονται στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης στα Τρίκαλα;

Ο πρώτος που βρέθηκε ήδη με την πλάτη στον τοίχο και σίγουρα θα πρέπει να σκεφτεί πολύ σοβαρά τι θα κάνει μετά τις 10 Γενάρη, είτε στηρίξει Μεϊμαράκη στον δεύτερο γύρο, είτε Μητσοτάκη, είναι ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ, που παρά τον θεσμικό του ρόλο, όχι μόνον τάχθηκε ανοιχτά υπέρ του Τζιτζικώστα, αλλά έκανε και αγώνα γι’ αυτόν. Η στάση του  αυτή όχι μόνον ξίνισε όσους στήριξαν τους δύο νικητές, αλλά άρχισαν από χθες βράδυ κιόλας φωνές που ζητούν την κεφαλή του επί πίνακι.

Εμφανώς αδύναμος πολιτικά φαντάζει πλέον και ο μοναδικός βουλευτής στο νομό Κώστας Σκρέκας, που όχι μόνο απ’ ότι φάνηκε ποντάρισε σε λάθος… άλογο, αλλά δεν κατάφερε να το βγάλει πρώτο ούτε καν στο νομό του. Ανάλογη όμως είναι η θέση και του Θανάση Λιούτα που πήρε προσωπικά την υπόθεση Τζιτζικώστας και δεν κατάφερε να το επιβάλει… ακόμη και σε δήμους με «δικούς του» δημάρχους, όπως είναι αυτός της Πύλης, όπου ο Βορειοελλαδίτης πολιτικός βγήκε… τρίτος. Από το κάδρο των χαμένων δεν μπορεί να βγει ούτε ο Μιχάλης Ταμήλος, που μπορεί μεν στις αρχές να πήρε αποστάσεις… στο τέλος δεν άντεξε και τάχθηκε υπερ του Τζιτζι…

Μεγάλος κερδισμένος από τους πρώην βουλευτές είναι ο Ηλίας Βλαχογιάννης που ανοιχτά πήρε θέση υπέρ του Μεϊμεράκη, ενώ καταλυτικό ρόλο φαίνεται να έπαιξε και ο αντιπεριφερειάρχης Χρήστος Μιχαλάκης που μπορεί μεν να κράτησε ισορροπίες λόγω του θεσμικού του ρόλου, δεν έκρυψε όμως την αγάπη του για τον Μεϊμεράκη, από τα χρόνια της ΟΝΝΕΔ ακόμη.

Χρήστος Κοντός

Σχόλια

σχόλια