Στους δρόμους οι μαθητές στα Τρίκαλα ενάντια στους σχεδιασμούς για πιο εξοντωτικό...

Στους δρόμους οι μαθητές στα Τρίκαλα ενάντια στους σχεδιασμούς για πιο εξοντωτικό σχολείο

Με αιχμή το σχέδιο της κυβέρνησης για το Λύκειο, που το κάνει ακόμα πιο εξοντωτικό και αίτημα να μην κατατεθεί το σχετικό νομοσχέδιο, μαθητές στα Τρίκαλα βγήκαν στους δρόμους «ζητώντας σχολείο να μορφώνει και όχι να εξοντώνει».

Οι μαθητές αφού έκαναν πορεία στους κεντρικούς δρόμους της πόλης, στη συνέχεια επισκέφτηκαν τη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση Τρικάλων και τον Αντιπεριφερειάρχη Χρήστο Μιχαλάκη, όπου παρέδωσαν ψήφισμα με τα αιτήματά τους.

«Είναι μεγάλο το θράσος της κυβέρνησης που προσπαθεί να μας πείσει πως όσα ετοιμάζει είναι για το καλό μας, τη στιγμή που με το νομοσχέδιο που φέρνει θα μας βάζει να δίνουμε περισσότερες εξετάσεις, μας φορτώνει με περισσότερο άγχος, τρέξιμο και παπαγαλία, ενώ μας στερούν πολύτιμες γνώσεις για τη ζωή μας» ανέφεραν οι μαθητές, τονίζοντας πως είναι «παραμύθια τα περί ελεύθερης πρόσβασης».

Διεκδικούν, μεταξύ των άλλων, δημόσια και δωρεάν παιδεία για όλους, η εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση να αποσυνδεθεί από το Λύκειο, όλες οι τάξεις και οι κατευθύνσεις στα σχολεία, να καλυφθούν τα κενά με μόνιμους διορισμούς, πρόσθετη διδακτική στήριξη και ενισχυτική διδασκαλία, καθώς και καμία συγχώνευσης ειδικοτήτων στα ΕΠΑΛ.

Σχόλια

σχόλια