Στη Γαλλία με το πρόγραμμα ERASMUS το 1ου ΓΕΛ

Στη Γαλλία με το πρόγραμμα ERASMUS το 1ου ΓΕΛ

Στο πλαίσιο του ανωτέρω προγράμματος ομάδα καθηγητών του 1ου ΓΕΛ Τρικάλων που συμμετέχουν στην παιδαγωγική ομάδα της Πολυεταιρικής Σύμπραξης επισκέφτηκε το εταιρικό σχολείο στην πόλη  Σαν Μαλό της βόρειας Γαλλίας. Το πρόγραμμα γίνεται σε συνεργασία με σχολεία που προέρχονται από τις χώρες   Γαλλία, Ιταλία, Ισπανία, Πολωνία, Λετονία και έχει διάρκεια δύο έτη.

Στόχος του προγράμματος είναι να μελετήσει όλες τις πτυχές της καθημερινής  ζωής στη διάρκεια του Μεσαίωνα όπως ενδυμασία, τροφή, επαγγέλματα, μετακινήσεις κλπ.

Στην πρώτη συνάντηση που έγινε στο σχολείο «Lycee Les Rimains» έγινε προγραμματισμός των εργασιών του πρώτου έτους. Το σχολείο υποδοχής  «Les Rimains» είναι ένας θεσμός της Καθολικής Εκπαίδευσης και διαθέτει  σύγχρονες εγκαταστάσεις, όπως εργαστήρια πληροφορικής, φυσικών επιστημών, ρομποτικής, αίθουσα φωτογραφίας, μουσικής κλπ.

Η πόλη Σαν Μαλό  είναι σημαντικό λιμάνι  και πόλος έλξης τουριστών τόσο για την περιτοιχισμένη πόλη (La Ville Intra-Muros), η οποία διατηρεί έντονο μεσαιωνικό χρώμα,  για ναυτιλιακές δραστηριότητες (θαλάσσια σπορ, κολύμβηση) αλλά και το έντονο και εντυπωσιακό  φαινόμενο της πλημμυρίδας και της άμπωτης.

Πολύ κοντά βρίσκεται το Μοντ Σαιν Μισέλ, μια μικρή νησίδα γης,  σήμερα Μνημείο Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO. Ανεβαίνοντας  τα σκαλιά, θαυμάζει κανείς  την απίθανη αρχιτεκτονική, που περιλαμβάνει δεκάδες κρύπτες και διάφορα αίθρια με εντυπωσιακά βιτρό, αλλά και κανόνια και φυλακές από το Μεσαίωνα.

Ομάδα από τα συνεργαζόμενα σχολεία, θα επισκεφτεί την πόλη μας τον Απρίλιο του  2017.

Η παιδαγωγική ομάδα

Σχόλια

σχόλια