Ο Φώτης ο… Ιταλός κι εμείς τα… αμερικανάκια

Ο Φώτης ο… Ιταλός κι εμείς τα… αμερικανάκια

Μπορεί αυτός που… πλειοδότησε για το λούνα πάρκ στην πανήγυρη των Τρικάλων να ήταν ο Φώτης Λάσδας, όμως τα παιχνίδια που στήνονται αυτή τη στιγμή στο χώρο διεξαγωγής, είναι Ιταλικά… με υπαλλήλους μόνο Ελληνικά δεν μιλάνε.

Όπως όλα δείχνουν, με αυτό το λίγο που διαπιστώσαμε και βλέπετε κι εσείς φωτογραφικά, μέχρι και πριν λίγη ώρα (18.00) τα παιχνίδια μοιάζουν να είναι ελάχιστα και πραγματικά μακάρι αύριο που είναι και η επίσημη ημέρα έναρξης του παζαριού να έχουν στηθεί κι άλλα.

Πώς ξαφνικά όμως προέκυψε να είναι πλειοδότης ο κ. Λάσδας και καλά έκανε (Τρικαλινός είναι), όμως τα παιχνίδια που θα στηθούν να έχουν έρθει από την Ιταλία (δείτε τις πινακίδες των φορτηγών) και οι πληροφορίες θέλουν να είναι κάποια από αυτά τα ίδια που στήνονται και στο «Μύλο των Ξωτικών»;

Υπάρχει κάποιος από το δήμο που έκανε τα… κονέ και νοίκιασαν (;) στον κ. Λάσδα οι Ιταλοί τα παιχνίδια; Αν ναι ποιος είναι αυτός; Μήπως πρόκειται για το ίδιο άτομο που αρνήθηκε πέρυσι την προσφορά της Παναγιωτοπούλου για τον «Μύλο»;

Σαφέστατα πολλοί από αυτούς που εμπλέκονται στο χώρο των πανηγυριών, δεν είναι νερό για… πρόσφορο. Σίγουρα καμιά δημοτική αρχή και κανένας φορέας δεν μπορεί και δεν πρέπει να ενδίδει σε εκβιασμούς. Ομως αν θες να αντιμετωπίσεις μια τέτοια κατάσταση οργανώνεσαι νωρίτερα, όχι μόνο για να κερδίσεις περισσότερα αλλά και να δώσεις περισσότερα στους δημότες, ώστε να αποδείξεις πως τα κατάφερες. Και το κυριότερο να κάνεις κοινωνούς και συμμάχους τους δημότες.

Κάτι τέτοιο όχι μόνο δεν έγινε αλλά αντίθετα ο χρόνος κύλισε και με την λήξη των δημοπρασιών συγκλήθηκε έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο ώστε να γίνει ανάθεση στον συγκεκριμένο επιχειρηματία, για να δούμε τελικά… Ιταλικά παιχνίδια να στήνονται. Μάλλον μετά τις τόσες επιτυχίες στην τεχνολογία γίναμε διεθνές παζάρι και εμείς οι πολίτες… αμερικανάκια. Σίγουρα πάντως η δημοτική αρχή δεν μπορεί να σφυρίζει αδιάφορα, θα πρέπει να δώσει εξηγήσεις στους πολίτες των Τρικάλων γι’ αυτό και αν υπάρχει η οποιαδήποτε σκιά ο δήμαρχος θα πρέπει να πάρει κεφάλια.

Χρήστος Κοντός

Σχόλια

σχόλια