Ώρα να ασχοληθείτε με τα σοβαρά κ. Δήμαρχε!

Ώρα να ασχοληθείτε με τα σοβαρά κ. Δήμαρχε!

Του Χρήστου Κοντού

Ένα λεωφορείο που δεν είναι ακριβώς λεωφορείο, ένα λεωφορείο χωρίς τιμόνι αλλά με οδηγό, ένα λεωφορείο που έχει ρόδες αλλά είναι ζωγραφιστές… θα έχει παράθυρα αλλά μόνο για αναμνηστικές φωτογραφίες… αφού δεν θα έχει θέσεις… Αυτά και άλλα πολλά ευτράπελα που από το πρωί απασχολούν τα τοπικά ΜΜΕ και κάνουν κάθε σοβαρά σκεφτόμενο Τρικαλινό πολίτη, όχι να γελά (αυτό πλέον είναι μόνιμο με τα κατά καιρούς πυροτεχνήματα) αλλά να προβληματίζεται σοβαρά μέχρι που μπορεί να φτάσει το πάρτι της «παιδικής χαράς».

Είναι αδιανόητο (όσα πλούσια και αν είναι κάποια από τα μέλη της δημοτικής αρχής), να μην βλέπουν τις πραγματικές ανάγκες των πολιτών, να μην βλέπουν την τεράστια αναπτυξιακή υστέρηση του δήμου, να μην βλέπουν την ανεργία, να μην νιώθουν την ανάσα των πεινασμένων που προστρέχουν στο δικό τους κοινωνικό παντοπωλείο.

Είναι αδιανόητο να παίζουν με φωτοτυπίες λεωφορείων, με τρενάκια, με αναπλάσεις πλατειών για να δείξουν κάτι από έργο.

Η ψηφιακή πόλη και τα πράσινα άλογα του κ. Παπαστεργίου και κάποιων πιστών του με μεγάλες ιδέες και μεγάλες τσέπες για να κάνουν χαβαλέ, δεν έχουν κανένα απτό αποτέλεσμα την εποχή της κρίσης  σε κανέναν πολίτη, ίσα – ίσα μάλιστα τον κάνουν να αισθάνεται πως αντιμετωπίζεται  από την δημοτική αρχή ως ηλίθιος.

Στον αντίποδα σοβαρές κινήσεις πάνω στις οποίες θα μπορούσε να πέσει όλη η βαρύτητα του δημάρχου, μιας και δικές του ιδέες είναι, σέρνονται σαν… χελώνες. Τόσο το θέμα των ιαματικών λουτρών που θα έπρεπε να έχει τρέξει πολύ πιο γρήγορα, όσο και το θέμα της μοναδικότητας των θεραπευτικών φυτών στην περιοχή του Κόζιακα. Κάτι που αφορά στον πρωτογενή τομέα, με την καλλιέργεια των φυτών, και στον δευτερογενή τομέα, με την εμπορία τους. Παράλληλα το όποιο οικονομικό συμμάζεμα του δήμου (όπως οι ίδιοι λένε), θα μπορούσε να μεταφραστεί σε ελάφρυνση των τελών των επιχειρηματιών που στενάζουν από την φορολογία.

Κ. Παπαστεργίου η πόλη έχει ανάγκη από μια Τ.Α. που θα στηρίξει την ανάπτυξη και τους επιχειρηματίες αυτής της πόλης, με αυτή την υπόσχεση εκλεχτήκατε. Ως επιχειρηματίας τα καταφέρατε, γιατί όχι και ως δήμαρχος.

 

Σχόλια

σχόλια