Εγκαίνια για το μηχάνημα υπερήχων στην Καρδιολογική Κλινική

Εγκαίνια για το μηχάνημα υπερήχων στην Καρδιολογική Κλινική

Μια πραγματικότητα είναι από σήμερα το νέο υπερσύγχρονο μηχάνημα υπερήχων της Καρδιολογικής Κλινικής του Νοσοκομείου Τρικάλων, δωρεά των επιχειρηματιών Δημήτρη και Μιχάλη Σαράντη, στη μνήμη του πατέρα τους Στέργιου Σαράντη.

Σήμερα το μεσημέρι, σε μια λιτή εκδήλωση στο τοπικό νοσηλευτήριο, έγινε η αποκάλυψη της πλακέτας που φέρει το όνομα του πατέρα των δύο τρικαλινών επιχειρηματιών.

«Στη σημερινή εκδήλωση ουσιαστικά αποδίδουμε τιμή στη μνήμη ενός βιοτέχνη που αποτέλεσε σύμβολο δημιουργικού μόχθου, σε μια εποχή που η πόλη μας και η πατρίδα μας βημάτιζαν και πάλι σε δύσκολους καιρούς» ανέφερε ο Διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Τρικάλων κ. Δημήτρης Παρθένης. Όπως είπε «την εποχή εκείνη, η δουλειά και ο αγώνας του Στέργιου Σαράντη γίνονταν σιγά – σιγά, ένα παράδειγμα ανθρώπινης δημιουργίας που άνοιγε το δρόμο στους γόνους του. Οι γιοί οπλίστηκαν με το παράδειγμα του πατέρα για να δημιουργήσουν στις μέρες μας μια βιομηχανική πραγματικότητα που ξεπερνά τα σύνορα της χώρας. Δείχνοντας κι εκείνοι με τη σειρά τους, το δρόμο της δημιουργικής επιχειρηματικότητας σε πανελλήνιο επίπεδο, μεγάλωσαν το όνειρο και σήμερα, κρατούν με ευφυή τρόπο τα ηνία μιας από τις μεγαλύτερες βιομηχανίες, στην κατηγορία της σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Σήμερα, η Διοίκηση του Νοσοκομείου Τρικάλων, συμβολικά με την ανάρτηση της αναμνηστικής περιγραφής προς τιμήν του Στέργιου Σαράντη στο εργαστήριο υπερήχων της καρδιολογικής κλινικής, εκφράζει την ευαρέσκεια της και την αναγνώριση της σε ένα πρόσωπο που ανήκει πλέον στην ιστορία αυτής της πόλης».

Από την πλευρά τους, τόσο ο Δημήτρης, όσο και ο Μιχάλης Σαράντης, αφού εξήραν το έργο που παρουσιάζει η συγκεκριμένη κλινική και  ο διευθυντής κ.  Δημήτρης Πλατογιάννης, υπογράμμισαν ότι «είναι υποχρέωσή μας να επιστρέψουμε στους Τρικαλινούς την εμπιστοσύνη και την αγάπη που μας δείχνουν. Έχουμε υποχρέωση να βοηθάμε τον τόπο μας, εδώ είναι η έδρα μας, εδώ ζούμε και από εδώ μεγαλώνουμε τις επιχειρήσεις μας. Θέλουμε ανθρώπους σαν τον Δημήτρη Πλατογιάννη να μας εμπνέουν για να μπορούμε να προσφέρουμε ακόμη περισσότερα».

«Εφόσον είμαστε καλά στην υγεία και στη δουλειά μας έχουμε υποχρέωση να βοηθάμε, διότι εδώ ζούμε. Αυτό που θέλουμε είναι κάθε ημέρα να είναι καλύτερη για τον ασθενή και για όποιον βρίσκεται στα χέρια σας, ώστε να φτιάξουμε μια καλύτερη κοινωνία. Οι οικογένεια Σαράντη θα είναι δίπλα στο νοσοκομείο Τρικάλων» τόνισαν ενώ υπογράμμισαν ότι γίνεται πολύ καλή δουλεία.

Στη συνέχεια, η κα. Ζωή Σαράντη (μητέρα των δύο επιχειρηματιών) εμφανώς συγκινημένη προχώρησε στα αποκαλυπτήρια της πλακέτας.

Ευαγγελία Κάκια

Σχόλια

σχόλια