Εσωτερικός Δακτύλιος: Για τα λάθη δεν θα πληρώσει κανείς;

Εσωτερικός Δακτύλιος: Για τα λάθη δεν θα πληρώσει κανείς;

Ένας γκαβός δρόμος μισοάνοιξε το ένα μάτι… Δυστυχώς αυτό ακριβώς αποδίδει την κατασκευή του εσωτερικού δακτυλίου από την οδό Καρδίτσης μέχρι την οδό Πατουλιάς, ένας δρόμος που ουσιαστικά είναι εντελώς άχρηστος και όχι μόνον δεν εξυπηρετεί κανέναν, αλλά βρίθει λαθών και παραλείψεων που μάλλον θα πρέπει να παρέμβει εισαγγελέας πριν θρηνήσουμε και κανένα θύμα.

Η ιστορία του δρόμου είναι λίγο πολύ γνωστή και αφορούσε στον εσωτερικό δακτύλιο που θα ένωνε την Πύλης, πριν την Αγία Μονή, με την Λαρίσης, έτσι ώστε να υπάρξει κυκλοφοριακή αποσυμφόρηση από το κέντρο της πόλης. Αυτή τουλάχιστον ήταν η αρχική σκέψη και έτσι ξεκίνησε. Όμως στην πορεία… τα λεφτά ήταν πολλά και για να μην χαθούν τα 2.5 περίπου εκατ. ευρώ αποφασίστηκε να γίνει αυτό το… έκτρωμα.

Γιατί έκτρωμα; Το καταμαρτυρούνε οι ίδιες οι φωτογραφίες. Ο εσωτερικός δακτύλιος προέβλεπε βοηθητικούς δρόμους σε αυτόν… που τώρα σταματούν σε σπίτια που ουδέποτε απαλλοτριώθηκαν και θυμίζει γάμο του Καραγκιόζη. Όμως σα να μην έφτανε αυτό… οι κόμβοι που οδηγούν στον δακτύλιο, ειδικά αυτός της Καρδίτσης είναι άκρως επικίνδυνος, αφού σε δρόμο δύο λωρίδων… έγινε και μια τρίτη… ώστε να μπορούν στρίβουν τα αυτοκίνητα με ορατό τον κίνδυνο να πέσουν οι άλλοι πάνω τους.

-Αλήθεια ποιος αρμόδιος του δήμου θα φέρει την ευθύνη αν στο σημείο αυτό χαθούν ζωές, όπως και τον κόμβο Ριζαριού;

-Τι θα γίνει με τους βοηθητικούς δρόμους που τώρα για τον έναν βρήκαν πατέντα να τον κάνουν ποδηλατοδρόμο;

-Είναι ή όχι παράνομη η γωνία του σπιτιού που εμποδίζει τη διάνοιξή του σε εκείνο το σημείο;

-Θα αποζημιωθεί το απέναντι σπίτι ώστε να ανοίξει και εκεί ο δρόμος;

-Και τέλος θα κληθεί κανείς να λογοδοτήσει για όλες αυτά τα τερατουργήματα για τα οποία μάλιστα στο Δημοτικό Συμβούλιο ακούστηκαν και κουβέντες περί οικονομικών συμφερόντων;

Χρήστος Κοντός

 

Σχόλια

σχόλια