Τα προβλήματα προσφύγων και… δημάρχου άκουσε ο Βίτσας

Τα προβλήματα προσφύγων και… δημάρχου άκουσε ο Βίτσας

Τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν κατά τη διαμονή τους στο πρώην σούπερ μάρκετ «Ατλάντικ», όπως το φαγητό αλλά και καλύτερες συνθήκες διαβίωσης ζήτησαν το απόγευμα οι πρόσφυγες, από τον αναπληρωτή υπουργό Εθνικής Άμυνας, Δημήτρη Βίτσα, κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του, στη δομή φιλοξενίας.

Ο Αναπληρωτής Υπουργός έφτασε στο «Ατλάντικ» στις 4.30 χθες το απόγευμα, στο πλαίσιο της περιοδείας του, σε διάφορες δομές φιλοξενίας στη Θεσσαλία.

Σημειωτέον, το παρόν έδωσαν στη δομή φιλοξενίας οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ κ.. Σάκης Παπαδόπουλος και Χρήστος Σιμορέλης, ο Ταξίαρχος της ΣΜΥ, Διοικητής,  Λιάκος, ο δήμαρχος Τρικκαίων κ. Δημήτρης Παπαστεργίου, ο Διοικητής του Γ.Ν. Τρικάλων κ. Δημήτρης Παρθένης και άλλοι.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του, ο κ. Βίτσας συνομίλησε με τους πρόσφυγες, όπου είχε την ευκαιρία να ακούσει τα αιτήματα τους, ενώ τους υποσχέθηκε ότι θα δοθεί λύση, κυρίως στο ζήτημα της σίτισης, δεδομένου ότι έχουν εκφράσει παράπονα για την ποιότητα και την ποσότητα που τους προσφέρεται.

«Είναι άνθρωποι που πέρασαν πολλά από τον πόλεμο, από την φτώχεια και ψάχνουν ένα καταφύγιο. Η Ελλάδα είναι σταθμός » τόνισε ο κ. Βίτσας, σε δηλώσεις του προς τους εκπροσώπους των μέσων ενημέρωσης.

Όπως δήλωσε «με τη δύσκολη οικονομική κατάσταση προσπαθούμε να προσφέρουμε το καλύτερο. Με την πολλή καλή συνεργασία που έχουμε με το Δήμο, με την Περιφέρεια και τους πολίτες έχουμε καταφέρει να φτάσουμε σε ένα υποφερτό σημείο. Προβλήματα υπάρχουν, πάνω σε στοιχειώδης πράγματα, όπως στην ποιότητα και στην ποσότητα της σίτισης. Προσπαθούμε να τα λύσουμε με πολλούς τρόπους, αν και το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας έχει πολλές αποστολές. Νομίζω ότι με τη σημερινή συνάντηση που είχαμε με τον Υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής θα μπούμε σε ένα επίπεδο που θα βοηθάει και την  κοινωνία».

Στη συνέχεια, δεν εξήρε τη στάση της Τρικαλινής κοινωνίας στο προσφυγικό ζήτημα από τον περασμένο Φεβρουάριο έως και σήμερα. «Μας κάνει υπερήφανους και θα ήθελα να ζητήσω, να συνεχίσει να στέκεται δίπλα σε αυτούς τους ανθρώπους».

Σε ό,τι αφορά στη στάση της Κυβέρνησης υπογράμμισε με έμφαση «λειτουργούμε σε αυτό το επίπεδο αποφασιστικά, παρόλο που έχουμε κάποιες δυσκολίες από την πλευρά της Ευρώπης -και με κάποιες χώρες- διότι δε συμφωνούν στην ουσία με τις αποφάσεις της Ε.Ε. Θα συνεχίσουμε να παλεύουμε και προσπαθούμε, αυτό τον δρόμο ν’ ακολουθήσουμε. Το δρόμο της ανθρωπιάς, της συμφωνίας με τη συνθήκη της Γενεύης, το δρόμο της αλληλεγγύης».

Από την πλευρά του, ο δήμαρχος Τρικκαίων κ. Δημήτρης Παπαστεργίου έθεσε στον Αναπληρωτή Υπουργό το θέμα με το χρόνο μίσθωσης του «Ατλάντικ», καθώς το συμβόλαιο ισχύει για έξι μήνες.

Ο κ. Παπαστεργίου ζήτησε να λυθεί το θέμα και να αυξηθεί ο χρόνος μίσθωσης για έναν χρόνο.

«Ζήτησα να παραταθεί το μίσθωμα,  προκειμένου να γίνουν  κάποιες υποδομές, όπως ο λαχανόκηπος, η παιδική χαρά κ.α. Επίσης, θα λυθεί το αποχετευτικό της περιοχής, αλλά και το πρόβλημα που υφίσταται με τη ηλεκτροφώτιση», πρόσθεσε.

Ευαγγελία Κάκια

Σχόλια

σχόλια