Η παρουσία Μπάτζιου… κόκκινο πανί για τους Ελαφιώτες

Η παρουσία Μπάτζιου… κόκκινο πανί για τους Ελαφιώτες

Ακόμη ένα επεισόδιο από το πολύκροτο σίριαλ που λέγεται «Δάσος Ελαφίου» παίχτηκε σήμερα το πρωί στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ Τρικάλων όπου βρέθηκε ομάδα Ελαφιωτών, μετά από αίτημά τους να δει τους βουλευτές του νομού. Την συνάντηση όμως «τορπίλισε» η παρουσία του Χρήστου Μπάτζιου μέλους της Ν.Ε. από τον οποίο οι Ελαφιώτες ζήτησαν να αποχωρήσει από τη συνάντηση. Αυτό δεν έγινε δεκτό τόσο από τους βουλευτές όσο και από τον γραμματέα Σταύρο Νταούλα, αφού πέραν του ότι το συγκεκριμένο δάσος δεν αφορούσε στην ιδιοκτησία του Χρ. Μπάτζιου, πάγια τακτική είναι στις συναντήσεις αυτές να παρευρίσκονται και μέλη της Ν.Ε. του κόμματος.

Μετά την άρνηση αυτή και επιχειρώντας να βρεθεί μια λύση, αποφασίστηκε μέσα στο επόμενο δεκαπενθήμερο να επισκεφτούν οι βουλευτές το χωριό, χωρίς την παρουσία μελών του κόμματος.

Ανακοίνωση ΣΥΡΙΖΑ

«Σε συνέχεια του ζητήματος που έχει προκύψει το τελευταίο διάστημα, σε σχέση με το ιδιοκτησιακό καθεστώς του δάσους του Ελαφίου, είναι απαραίτητο να τονιστεί ότι ο ΣΥΡΙΖΑ και η κυβέρνηση στο σύνολό της, θέτουν ως πρώτη και μοναδική προτεραιότητα της δράσης τους την προστασία του δάσους, του περιβάλλοντος και των φυσικών πόρων και λειτουργούν με βασικό γνώμονα τη διασφάλιση της αειφορίας και την προάσπιση των δημοσίων και κοινωνικών αγαθών. Στο πλαίσιο αυτό, η δέσμευση για καμία μονομερή ενέργεια στο δάσος του Ελαφίου είναι δεδομένη, ενώ ταυτόχρονα θα ξεκινήσει ευρεία διαβούλευση με τον αρμόδιο για τα δάση Υπουργό κύριο Σωκράτη Φάμελλο, ώστε να δοθεί μία οριστική λύση στο ζήτημα της διαχείρισης των δασών, με τη συμμετοχή των τοπικών κοινωνιών στις αποφάσεις που σχετίζονται με το μέλλον των κρίσιμων αυτών φυσικών πόρων. Θα πρέπει να σημειωθεί τέλος, ότι το δάσος του Ελαφίου, όπως αντίστοιχα και πάρα πολλά δάση στην Ελλάδα, δεν προστατεύτηκαν επαρκώς όλα τα προηγούμενα χρόνια από τη νομοθεσία. Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ έχει ξεκινήσει έναν μεγάλο αγώνα αποκατάστασης της προστασίας του δασικού αποθέματος και σε νομοθετικό επίπεδο, με την κατάρτιση των δασικών χαρτών, αλλά και σε διαχειριστικό επίπεδο, με την αύξηση του επιπέδου προστασίας του δασικού πλούτου. Σε αυτή την κατεύθυνση ο ΣΥΡΙΖΑ και οι βουλευτές του δεσμεύονται να επισκεφτούν άμεσα το Ελάφι και να συζητήσουν με τους κατοίκους όλες τις δυνατότητες δράσης σε σχέση με το συγκεκριμένο θέμα».

Σχόλια

σχόλια