Τίμησαν την μνήμη του Αρη Βελουχιώτη

Τίμησαν την μνήμη του Αρη Βελουχιώτη

????????????????????????????????????

Μια βραδιά με έντονη συναισθηματική φόρτιση ήταν αυτή του Σαββάτου στην εκδήλωση με τον τίτλο «Αμφισβητώντας παλιές και νέες Βάρκιζες», που ήταν αφιερωμένη στη μνήμη του Άρη Βελουχιώτη.

Στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στις Παλιές Φυλακές Τρικάλων και πιο συγκεκριμένα στο «Μουσείο Τσιτσάνη», έγινε εκτενής αναφορά στο οπλαρχηγό του ΕΛΑΣ, ενώ αρκετοί ήταν αυτοί που γέμισαν την αίθουσα για να τιμήσουν την μνήμη του, μεταξύ αυτών και ο Πρόεδρος της Λαϊκής Ενότητας Παναγιώτης Λαφαζάνης, ο οποίος απηύθυνε και ένα σύντομο χαιρετισμό.

Εισηγητής της εκδήλωσης που όμως δεν μπόρεσε να παραβρεθεί για προσωπικούς λόγους ήταν ο συγγραφέας Μιχάλης Λυμπεράτος που έχει συγγράψει αρκετά πονήματα για την περίοδο εκείνη, με αποτέλεσμα την ομιλία του για τον Άρη Βελουχιώτη διάβασε το Τρικαλινό στέλεχος της ΛΑ.Ε και επικεφαλής του δημοτικού συνδυασμού «Φυσάει Κόντρα» Δημήτρης Παπαθανασίου.

Την εκδήλωση πλαισίωναν ο τραγουδοποιός Πάνος Μπούσαλης και η Τρικαλινής καταγωγής ποιήτρια Βέρα Βασιλείου-Πέτσα. Την παρουσίαση είχε η Τρικαλινή δημοσιογράφος Ευαγγελία Κάκια.

 

Σχόλια

σχόλια