Ο Αγοραστός… «καπέλωσε» το Δημοτικό Συμβούλιο

Ο Αγοραστός… «καπέλωσε» το Δημοτικό Συμβούλιο

Η ερώτηση του Δημοτικού Συμβούλου κ. Αλέκου Πολυμερόπουλου που θέλησε να ενημερωθεί για το περιστατικό που ήρθε στο φως της δημοσιότητας την περασμένη εβδομάδα, μεταξύ του Περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Κώστα Αγοραστού και του δημάρχου Τρικκαίων κ. Δημήτρη Παπαστεργίου, ήταν ουσιαστικά αυτό που ξεχώρισε στη χθεσινή τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του δήμου Τρικκαίων.

«Δεν επιτρέπω σε κανέναν να αμφισβητήσει την αυτοδιοικητική μου τιμή και δεν επιτρέπω στον κ. Αγοραστό να λέει τη λέξη «απατεώνες». Η λέξη αυτή δεν κοσμεί ούτε τον α’ ούτε το β’ βαθμό τοπικής Αυτοδιοίκησης. Εγκαλώ τη δημοτική Αρχή μέσα στις επόμενες τρεις ημέρες να στείλει εξώδικο στον κ. Αγοραστό για να ανακαλέσει δημόσια ή να ανασκευάσει ή να αιτιολογήσει τον χαρακτηρισμό γιατί αυτό δε μπορεί να μείνει ατιμώρητο» ανέφερε με έμφαση ο κ. Πολυμερόπουλος.

Από την πλευρά του, ο κ. Παπαστεργίου έκανε λόγο για μια άτυχη στιγμή  και δεν θέλησε  να επεκταθεί περισσότερο.

«Το τηλεφώνημα του κ. Αγοραστού έβαλε τα πράγματα στη σωστή τους βάση. Δε θα σταθώ στους χαρακτηρισμούς, ήταν μια άτυχη στιγμή. Το σημαντικό είναι να οριοθετηθούν οι θέσεις και οι σχέσεις μεταξύ των δύο βαθμών αυτοδιοίκησης, διότι πολλές φορές αυτό μας οδηγεί να ερχόμαστε σε αντιπαράθεση, κυρίως γιατί έχουμε ως στόχο την καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών» ανέφερε ο κ. Παπαστεργίου και πρόσθεσε ότι δεν υπάρχει κανένα θέμα. «Όσο πιο ειλικρινείς είμαστε απέναντι στους δημότες μας, τόσο πιο καλά λειτουργούμε» ανέφερε.

Τεχνική Σχολή και ποδηλατόδρομος

Όπως αναμενόταν, στην προχθεσινή συνεδρίαση τέθηκε και το ζήτημα του ποδηλατόδρομου, ύστερα από ερώτηση που κατέθεσε ο κ. Δημήτρης Χατζηγάκης (Αλλαγή Πορείας) που θέλησε να ενημερωθεί για τα όσα περιλαμβάνει η έγκριση που δόθηκε.

«Εγκρίθηκε ο ποδηλατόδρομος και οι παρατηρήσεις είναι τυπικές και θα τηρηθούν. Φτιάξαμε τα φυλλάδια που θα διανεμηθούν, όπου θα ενημερώνονται οι πολίτες ότι θα υπάρξει μια περίοδος προσαρμογής και στη συνέχεια θα κοπούν πρόστιμα» ανέφερε ο κ. Παπαστεργίου.

Για το ζήτημα που αφορά στην ίδρυση Τεχνικού Λυκείου στο Ειδικό Σχολείο ζήτησε να ενημερωθεί ο επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης» κ. Γιώργος Καΐκης, σημειώνοντας ότι απορρίφθηκε και ποιες ενέργειες έγιναν για να μην συμβεί αυτό και εάν υπάρχει πρόθεση να αναδειχθεί το θέμα.

Όπως έκαμε γνωστό, η αρμόδια Αντιδήμαρχος κα. Έφη Λεβέντη το αίτημα απορρίφθηκε από το Υπουργείο Παιδείας, ενώ στο θέμα στάθηκε και η Δημοτική Σύμβουλος κα. Βάσω Κάκλα.

Σύμφωνα με την κα. Κάκλα -που ενημέρωσε το Σώμα και ως Διευθύντρια της Β/θμιας Εκπαίδευσης – κατατέθηκε πλήρης φάκελος, αλλά απορρίφθηκε από το Υπουργείο, όπως και η δημιουργία τμημάτων ένταξης. .

«Το σκεπτικό ήταν ότι έπρεπε το αίτημα να το υποβάλλει η αρμόδια Υπηρεσία του Δήμου  και όχι η Σχολική Επιτροπή. Πήραμε τόσα τηλέφωνα, αλλά έχω την εντύπωση ότι ήθελαν κάποιους να τους κόψουν» τόνισε η κα. Κάκλα.

Αυτό που αποφασίστηκε, λοιπόν είναι το θέμα να συζητηθεί στην επόμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, όπου να αποφασιστεί μια κοινή θέση για να προχωρήσουν σε επόμενες δράσεις.

Καταλήγοντας, να σημειωθεί ότι στην πλειονότητα τους, τα θέματα εγκρίθηκαν ομόφωνα, χωρίς ιδιαίτερες διαφωνίες.

Ευαγγελία Κάκια

 

 

Σχόλια

σχόλια