Θα κάνει το Συμβούλιο… Βουλή ο Λάππας

Θα κάνει το Συμβούλιο… Βουλή ο Λάππας

Το βιολί του ο Μιχάλης... (φωτό trikalain)

Απίστευτο είναι αυτό που συμβαίνει με τις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου Τρικάλων όπου ο αριθμός των θεμάτων που έρχονται κάθε φορά, τείνουν να καταρρίψουν κάθε ρεκόρ.

Μάλιστα τη Δευτέρα ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Λάππας φέρνει προς συζήτηση 77 θέματα ημερησίας διάταξης με πρώτο αυτό της συζήτησης για το νέο σχεδιασμό και την αναδιάρθρωση του Πανεπιστήμιου Θεσσαλίας, που είναι βέβαιο πως θα τραβήξει αρκετές ώρες.

Μόνο η ανάγνωση των 77 θεμάτων (!!!!!!) απαιτεί περισσότερο από μια ώρα, πόσο μάλλον να καθίσει κάποιος να ψάξει τι είναι αυτό που θέλει να περάσει χωρίς συζήτηση… και ουσιαστικά να πιάσει στον ύπνο τους πάντες (εκείνες τις ώρες λόγω κόπωσης οι περισσότεροι κοιμούνται στα έδρανα και οι δημοσιογράφοι έχουν φύγει), η Δημοτική Αρχή.

Το σίγουρο είναι πως ο αριθμός των θεμάτων θα έπρεπε να γίνει σε δύο τακτικές συνεδριάσεις και όχι… σε συνεχιζόμενη (αδύνατο να προλάβουν), ώστε να μπορούν οι σύμβουλοι ενδελεχώς να αναλύσουν τα θέματα.

Δυστυχώς όμως με την αξιωματική αντιπολίτευση απούσα και τους υπόλοιπους να μην αντιδρούν, η υποβάθμιση του Δημοτικού Συμβουλίου και των συνεδριάσεων του, είναι συνεχής.

Δεν ξέρω αν πιάσαμε πάτο, αλλά κάποιοι παλιότεροι δημοτικοί σύμβουλοι (και της δημοτικής αρχής), λένε πως με αυτή τη σύνθεση και αυτόν τον πρόεδρο… «κάθε πέρσι και καλύτερα»

Ελπίζουμε κάποιος να αντιδράσει και επιτέλους αν χρειαστεί, ας αλλάξει ο κανονισμός του Δημοτικού Συμβουλίου και να μπει ένας φραγμός σε όλους αυτούς τους τακτικισμούς. Κανείς δεν έχει τα κότσια;

Χρήστος Κοντός

Σχόλια

σχόλια