Το δένδρο της αγάπης στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Τρικάλων

Το δένδρο της αγάπης στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Τρικάλων

Τρίτη 22 Δεκεμβρίου

ώρα 5 το απόγευμα

Η Δημοτική Βιβλιοθήκη Τρικάλων συνεχίζει το στόλισμα του δένδρου της αγάπης που ξεκίνησε την Πέμπτη 17/12 με τις χειροτεχνίες των παιδιών.

Αυτή την Τρίτη τα παιδιά μέσα από το πλάσιμο ,το ψήσιμο και τον στολισμό κουλουριών θα μάθουν για τα ήθη και τα έθιμα των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς σε διάφορα μέρη της Ελλάδας, όπως του χριστόψωμου, της κουλούρας, της βασιλόπιττας κ. ά. Με τα κουλουράκια θα στολιστεί το δένδρο της αγάπης στέλνοντας το μήνυμα της αλληλεγγύης στα παιδιά του κόσμου που υποφέρουν από το δράμα της προσφυγιάς, της φτώχειας , της πείνας και της εξαθλίωσης.

Η νηπιαγωγός και δασκάλα χορού, Φωτεινή Χούτου, θα αφηγηθεί το παραμύθι «Η γειτονιά του ονείρου» του Παναγιώτη Κακαλέτρη σε εικονογράφηση Σπύρου Γούση. Πρόκειται για ένα ζεστό, τρυφερό χριστουγεννιάτικο βιβλίο που ανοίγει ένα παράθυρο ελπίδας στις ζοφερές μέρες που ζούμε.

«Παραμονή Χριστουγέννων για τον Ερρίκο που κάθεται μόνος στο σπίτι και αναζητά τον πατέρα του, ο οποίος έχει φύγει καιρό τώρα για άλλα μέρη με σκοπό να βρει δουλειά…Παραμονή Χριστουγέννων και για τον Έντι που περνά το μεγαλύτερο μέρος της μέρας του στα φανάρια, με την αγωνία να προλάβει να καθαρίσει τα τζάμια των σταματημένων αυτοκινήτων. Παραμονή Χριστουγέννων και για τον Άγιο Βασίλη στη Λαπωνία που δεν είναι σίγουρος πια αν μπορεί να δώσει αυτό που τόσα χρόνια μοιράζει απλόχερα: την ελπίδα και το όνειρο! Τα δυο παιδιά, με τη βοήθεια του μαγικού καθρέφτη του Άγιου Βασίλη και του πατέρα του Ερρίκου, θα νιώσουν απόψε ότι τα όνειρα μπορεί να γίνουν πραγματικότητα, αρκεί να πιστεύεις σ’ αυτά.»

Η εκδήλωση θα στηριχτεί από το προσωπικό της Δημοτικής Βιβλιοθήκης και τις εθελόντριες, Ισαβέλλα Καρούτη, αρχιτέκτονα-μηχανικό, Κωνσταντίνα Μανάκου, εκπαιδευτικό και Λία Τσιούκα, εικαστικό.

Σχόλια

σχόλια