Ζητούν την εφαρμογή του αντικαπνιστικού Νόμου

Ζητούν την εφαρμογή του αντικαπνιστικού Νόμου

Επιστολή προς τους τοπικούς φορείς να εφαρμοστεί ο αντικαπνιστικός Νόμος η οποία κοινοποιήθηκε και στην εισαγγελέα Τρικάλων Ευαγγελία Πούλιου απέστειλαν ο κοσμήτορας της ΣΕΦΑΑ Δρ Γιάννης Κουτεντάκης, η διευθύντρια Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Βάσω Κάκλα και ο διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Χρήστος Μπουλούμπασης, που χθες το μεσημέρι παραχώρησαν συνέντευξης Τύπου στα τοπικά ΜΜΕ.

Όπως έκαναν γνωστό αποφάσισαν να προχωρήσουν στη σύσταση ενός κοινού μετώπου κατά του καπνίσματος, ζητώντας από τους εμπλεκόμενους φορείς να εφαρμόσουν τον Νόμο για το κάπνισμα.

Μάλιστα, απέστειλαν επιστολή  προς τους τοπικούς φορείς, τον Αντιπεριφερειάρχη Τρικάλων Χρήστο Μιχαλάκη, τους τέσσερις δημάρχους του ν. Τρικάλων, Δημήτρη Παπαστεργίου (Τρικκαίων), Χρήστο Σινάνη (Καλαμπάκας), Αθανάσιο Μεριβάκη (Φαρκαδόνας) και Κωνσταντίνο Μαράβα (Πύλης), τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Τρικκαίων Μιχάλη Μπάρδα και τον Αστυνομικό Διευθυντή Τρικάλων Αθανάσιος Γραβάνη, ενώ η επιστολή κοινοποιήθηκε στην εισαγγελέα Τρικάλων Ευαγγελία Πούλιου.

«Αποτέλεσμα της μη εφαρμογής του αντικαπνιστικού Νόμου, ως παράνομη πρακτική, είναι ότι χιλιάδες νέοι και νέες -και όχι μόνο- μετατρέπονται αναγκαστικά σε παθητικούς καπνιστές, υποθηκεύοντας έτσι το πολυτιμότερο αγαθό, την υγεία, ενώ ταυτόχρονα γίνονται ακούσιοι μαθητές ενός μεγάλου διδασκαλείου ανυπακοής στη νομιμότητα» υπογραμμίζεται στη επιστολή.

Όπως σημειώνουν «ως δάσκαλοι και υπεύθυνοι για την Παιδεία και την ποιότητα ζωής χιλιάδων νέων στην ευρύτερη περιοχή των Τρικάλων, θυμίζουμε ότι η εφαρμογή των νόμων του Κράτους δεν είναι επιλογή αλλά υποχρέωση όλων και ιδιαίτερα των άμεσα εμπλεκομένων αρμοδίων Αρχών”, επισημαίνουν στην επιστολή, ζητώντας από τους αποδέκτες φορείς να συνδράμουν στην εφαρμογή της κείμενης Νομοθεσίας σχετικά με το κάπνισμα σε δημόσιους χώρους.

«Ουσιαστική κίνηση»

«Από την εφαρμογή του Νόμου έχουμε να κερδίσουμε και όχι να χάσουμε» τόνισε ο κ. Κουτεντάκης και ζήτησε από τους εμπλεκόμενους φορείς να συνεργαστούν, με αυστηρούς ελέγχους για το κάπνισμα τόσο στους δημόσιους χώρους όσο και σε ιδιωτικούς, προσθέτοντας ότι η πρωτοβουλία που έλαβαν οι τρεις φορείς αποτελεί πανελλαδική πρωτιά.

Από την πλευρά της, η κα. Βάσω Κάκλα τόνισε ότι πρόκειται για «ουσιαστική κίνηση και όχι εντυπωσιασμού. Πρέπει να δείξουμε ουσιαστικό ενδιαφέρον για την υγεία των πολιτών αλλά -κυρίως- των παιδιών μας, ξεκινώντας από τη σχολική κοινότητα», ενώ κ. Μπουλούμπασης υπογράμμισε ότι είναι «είναι παράδοξο το γεγονός ότι οι ίδιοι οι καπνιστές ζητούν την εφαρμογή του Νόμου, αλλά κάτι τέτοιο δεν γίνεται».

Ευαγγελία Κάκια

Σχόλια

σχόλια