Χωρίς προβλήματα το πρώτο κουδούνι – foto

Χωρίς προβλήματα το πρώτο κουδούνι – foto

Παιδικές φωνές, άλλες χαρούμενες και άλλες βαριεστημένες, μικρές φατσούλες αγουροξυπνημένες και άλλες στα μεγαλύτερα παιδιά, μέσα στην γκρίνια για την επιστροφή στα θρανία μετά από δυο και κάτι μήνες. Δάσκαλοι και καθηγητές που προσπαθούν να τα βάλλουν σε μια σειρά και… παπάδες που τρέχουν από σχολειό σε σχολειό να προλάβουν όλους τους αγιασμούς, ήταν το σκηνικό που αντίκριζε κανείς σήμερα στα σχολεία των Τρικάλων αλλά κα ολόκληρες της χώρας.

Κάκλα: Ξεκινάμε χωρίς κενά

Σύμφωνα με την διευθύντρια Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Τρικάλων κ. Βάσω Κάκλα: «Η νέα σχολική χρονιά ξεκινάει χωρίς προβλήματα για τα σχολεία της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. Το Υπηρεσιακό Συμβούλιο εργάζεται πυρετωδώς, ώστε να γίνουν όλες οι απαραίτητες τοποθετήσεις και μετακινήσεις εκπαιδευτικών και τα σχολεία θα λειτουργήσουν από την πρώτη μέρα χωρίς κενά». Στην Ειδική Αγωγή προσλήφθηκαν αναπληρωτές, σύμφωνα με όλα τα κενά που κατέγραψε και απέστειλε έγκαιρα στο Υπουργείο η Δ.Δ.Ε Τρικάλων. Θα λειτουργήσουν έτσι με ειδικό εκπαιδευτικό προσωπικό, όλα τα Τμήματα Ένταξης στα Γυμνάσια και το ΕΕΕΕΚ και το Ενιαίο Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο – Λύκειο που ιδρύθηκε φέτος και λειτουργεί στο κτίριο του 2ου ΕΠΑΛ. Έχουν προσληφθεί επίσης αναπληρωτές σε Ειδικό Βοηθητικό Προσωπικό. Επίκειται και ο ορισμός των υποδιευθυντών. Η εργασία όλων των διοικητικών υπαλλήλων και της Διευθύντριας απέδωσε τα βέλτιστα αποτελέσματα.

Το Μήνυμα της κ. Κάκλα

«Μια καινούρια χρονιά ξεκινάει σήμερα. Τα σχολεία γεμίζουν, μετά την ωραία ανάπαυλα του καλοκαιριού, με την όμορφη και ζωντανή σας παρουσία. Εύχομαι το σχολείο να σας εφοδιάσει με γνώσεις και αξίες οικουμενικές, για να γίνετε πολίτες της πατρίδας σας, αλλά και όλου του κόσμου, ικανοί να αγκαλιάζετε καινούριες ιδέες και καινούριους ανθρώπους. Να σας διδάξει τη δικαιοσύνη, την αγάπη, την αλληλεγγύη και την προσφορά στον συνάνθρωπο, παράλληλα με την αγάπη για τη μάθηση και τη γνώση. Γιατί η Παιδεία είναι «μανία παιδείας και αρετής», όπως έλεγε ο μεγάλος δάσκαλος του γένους Αδαμάντιος Κοραής. Ιδιαίτερα στη σημερινή δύσκολη συγκυρία , μόνο η Παιδεία μπορεί να δώσει ελπίδα για το μέλλον του τόπου μας. Εύχομαι στους καθηγητές σας, δύναμη και έμπνευση στην προσπάθειά τους να σας εφοδιάσουν με τη γνώση που χρειάζεσθε, να καλλιεργήσουν τις ικανότητες και τα ιδιαίτερα χαρίσματα του καθενός και της καθεμιάς από σας και να σταθούν δίπλα σας άξιοι παιδαγωγοί. Καλή σχολική χρονιά»!

Μπουλούμπασης: Όλα έτοιμα και στα Δημοτικά

Χωρίς προβλήματα ήταν σήμερα και τα σχολεία της Πρωτοβάθμια Εκπαίδευσης Τρικάλων, σύμφωνα με, με την θλιβερή βέβαια είδηση της μείωσης των μαθητών κατά 386 τη νέα σχολική χρονιά, γεγονός που καταδεικνύει και την υπογεννητικότητα στη χώρα μας, αλλά και το πόσο μεγάλο είναι το κύμα μετανάστευσης των Ελλήνων σε άλλες χώρες.

Σύμφωνα με τον τον διευθυντή της Χρήστο Μπουλούμπαση: «Οι μαθητές που θα φοιτήσουν φέτος στα δημοτικά σχολεία και νηπιαγωγεία της Π.Ε. Τρικάλων είναι 8.350. Συγκριτικά με το προηγούμενο σχολικό έτος οι μαθητές έχουν μειωθεί κατά 386. Οι μαθητές θα στεγαστούν σε 180 σχολικές μονάδες και όλα τα διδακτήρια του νομού Τρικάλων είναι ήδη έτοιμα να δεχτούν τους μαθητές. Τα βιβλία και οι εκπαιδευτικοί (πάνω από 1000) βρίσκονται ήδη στα σχολεία. Φέτος, για πρώτη φορά πραγματοποιήθηκαν έγκαιρα όλες οι προσλήψεις αναπληρωτών εκπαιδευτικών και έτσι τα Ειδικά Σχολεία καθώς και τα Τμήματα Ένταξης των σχολικών μονάδων θα είναι στελεχωμένα από την πρώτη ημέρα. Οι περισσότερες από τις Παράλληλες στηρίξεις έχουν ήδη στελεχωθεί και σύντομα αναμένεται να στελεχωθούν και οι υπόλοιπες (8).

Θα συνεχιστεί και φέτος η εκπαίδευση των προσφύγων με διαφοροποιημένο, όμως, πλαίσιο. Αναμένεται η πρόοδος της εγκατάστασης των προσφύγων σε διαμερίσματα, ώστε να εκτιμήσουμε τον αριθμό και τα σχολεία στα οποία θα λειτουργήσουν Τάξεις Υποδοχής. Επίσης, θα συνεχιστεί για δεύτερη συνεχή χρονιά το πρόγραμμα του διδακτικού αντικειμένου της κολύμβησης για την Γ΄ τάξη και το πρόγραμμα των σχολικών γευμάτων στα δημοτικά σχολεία (1200 μερίδες, αυξημένο κατά 100  μερίδες σε σχέση με πέρυσι). Φέτος, θα λειτουργήσουν για πρώτη χρονιά Ολοήμερα σχολεία και σε ολιγοθέσιες σχολικές μονάδες ενώ έγινε προσπάθεια και επετεύχθη σε απομακρυσμένες περιοχές να λειτουργήσουν νηπιαγωγεία ακόμη και με δύο παιδιά».

Μήνυμα Χρήστου Μπουλούμπαση

«Αγαπητοί μαθητές, εκπαιδευτικοί και γονείς,

Ένα νέο σχολικό έτος ξεκινά, μια νέα περιπέτεια βρίσκεται μπροστά μας, ένα ακόμη συναρπαστικό ταξίδι στον κόσμο της γνώσης, των ιδεών και των αξιών. Στο χέρι μας είναι το ταξίδι αυτό, η περιπέτεια αυτή, να είναι γόνιμη και δημιουργική. Οι εκπαιδευτικοί να ενθαρρύνουμε τους μαθητές μας και να τους ακούμε προσεκτικά, να τους αποδεχόμαστε όπως είναι, να αποδεικνύουμε έμπρακτα κάθε ώρα και στιγμή ότι τους εμπιστευόμαστε και τους σεβόμαστε και ότι είμαστε πρόθυμοι να επιλύσουμε κάθε τους πρόβλημα. Οι γονείς να παρακολουθούμε στενά την πρόοδο των παιδιών μας και να είμαστε ανοιχτοί σε συνεργασία με τους δασκάλους και το σχολείο.

Συνάδελφοι εκπαιδευτικοί, ας εντείνουμε και φέτος τις προσπάθειές μας για ένα σχολείο δημοκρατικό και δημιουργικό, που θα ενθαρρύνει την ανακάλυψη της γνώσης και θα εμπνέει την αλλαγή. Ας αγωνιστούμε για ένα δημόσιο σχολείο ανοιχτό στην καινοτομία και την κοινωνία. Προπαντός, ας βοηθήσουμε τα παιδιά να βιώσουν τη διαδικασία ανακάλυψης της γνώσης με χαρά προστατεύοντας την παιδικότητά τους».

 

Σχόλια

σχόλια