«Γέμισε» η πόλη με φόλες για τα αδέσποτα

«Γέμισε» η πόλη με φόλες για τα αδέσποτα

Σχεδόν καθημερινό τείνει να γίνει το φαινόμενο με τα δηλητηριασμένα δολώματα που ρίχνουν ασυνείδητοι, σε διάφορα σημεία της πόλης, καταδεικνύοντας τη έλλειψη ευαισθησίας απέναντι στα αδέσποτα, αλλά γενικότερα στα ζώα,

Την περασμένη εβδομάδα εντοπίστηκαν φόλες στην περιοχή του Κλωτσοτήρα, πίσω από τις παλιές Φυλακές και στην περιοχή του Πύργου, με τους κατοίκους να ειδοποιούν τα μέλη του Φιλοζωικού Σωματείου “Άρτεμης” , αφού βρέθηκαν νεκρά κάποια ζώα.

“Τα περιστατικά με τις φόλες είναι παντού. Σχεδόν καθημερινά μας ειδοποιούν κάτοικοι και δυστυχώς, αυτό αποδεικνύει ότι δε τρέφουμε φιλοζωικά αισθήματα” σημειώνει το μέλος του Σωματείου κα. Βάσω Ζυγολικά και πρόσθεσε ότι όσοι τοποθετούν φόλες σε διάφορα σημεία ενοχλούνται από την παρουσία των αδέσποτων και μόνον χωρίς να σημαίνει ότι τους πείραξε κάποιου ζώου.

Ποντικοφάμαρμα, λουκάνικα με καρφιά ή γυαλιά είναι ορισμένα από τα ευρήματα της φιλοζωικής κάθε φορά που γίνεται κάποια καταγγελία για δηλητηρίαση.

Δεν έχουμε φιλοζωικά αισθήματα

Όπως είπε οι Τρικαλινοί δεν διακρίνονται για φιλοζωικά τους αισθήματα, κάτι που είναι επιβεβαιωμένο από το γεγονός ότι δεν υιοθετούν αδέσποτα ζώα, ενώ όλο και περισσότερο αυξάνεται ο αριθμός των αδέσποτων ζώων στους δρόμους των Τρικάλων..

Ερωτηθείσα για τα παράπονα που καταγράφονται καθημερινά από πολίτες για την παρουσία των αδέσποτων, η κα. Ζυγολικα υπογράμμισε με έμφαση ότι τα αδέσποτα δεν εμφανίστηκαν από το πουθενά. Είναι το αποτέλεσμα της ασυνειδησίας των ιδιοκτητών που δε στειρώνουν τα ζώα τους, πρώτον και δεύτερον αφέθηκαν στο δρόμο, διότι κάποιος τα άφησε επειδή τα βαρέθηκε.

“Η στείρωση και το τσιπάρισμα είναι δυο από τις βασικότερες κινήσεις που πρέπει να κάνει κάποιος, διότι με τη στείρωση μειώνεται σημαντικά ο αριθμός των ζώων που αφήνονται στο δρόμο και με το τσιπάρισμα μπορούμε να βρούμε με ευκολία, σε ποιον ανήκει ο σκύλος ή η γάτα που αφέθηκε και να προχωρήσουμε σε καταγγελία” σημείωσε.

Εκτός, όμως από την αύξηση των περιστατικών με δηλητηριασμένα δολώματα έχει αυξηθεί και ο αριθμός των καταγγελιών για κακοποίηση ή εγκατάλειψη ζώων, με το φαινόμενο να είναι ιδιαίτερα αυξημένο στα χωριά.

“Ζούνε ζώα μέσα σε βαρέλια, χωρίς φαγητό και χωρίς νερό, με τους ιδιοκτήτες να τα αντιμετωπίζουν σαν εργαλεία δουλειάς και τίποτα άλλο” πρόσθεσε με έμφαση.

“Πρόβλημα αλλά ευθυνόμαστε όλοι”

Παρόλα αυτά, δεν είναι λίγες οι φορές που κάτοικοι παραπονέθηκαν για την επίθεση κάποιου αδέσποτου, ζητώντας από τη δημοτική Αρχή να προχωρήσει σε κάποια μέτρα, ώστε να μην επαναληφθούν παρόμοια γεγονότα.

Μιλώντας στον “Ε.Π.” ο δήμαρχος Τρικκαίων κ. Δημήτρης Παπαστεργίου είπε ότι ναι μεν υφίσταται πρόβλημα, αλλά ο νόμος αναφέρει ότι εάν κάποιο σκυλί είναι εμβολιασμένο και στειρωμένο, τότε μπορεί να αφεθεί ελεύθερο.

Ωστόσο, τόνισε ότι υπάρχει ζήτημα με το κυνοκομείο στη Ράξα, αφού ο αριθμός των ζώων είναι μεγάλος και ο Δήμος αναμένει κάποιο πρόγραμμα μέσω του οποίου θα αναζητηθούν πόροι για τη δημιουργία ενός μεγαλύτερο χώρου, όπου θα φιλοξενηθούν τα αδέσποτα.

“Όμως, χρειάζεται και η υπευθυνότητα όλων και παιδεία, διότι και τα δικά μου τα παιδιά ζητάνε ένα σκυλάκι που όταν μεγαλώσει δε θα το θέλουν, με αποτέλεσμα να αφεθεί στο δρόμο, χωρίς να είναι στειρωμένο και η συνέχεια είναι γνωστή” πρόσθεσε, καταλήγοντας.

Σχόλια

σχόλια