Τραγωδία στον Έβρο: Πνίγηκαν 2 προσφυγόπουλα, 8 αγνοούμενοι

Τραγωδία στον Έβρο: Πνίγηκαν 2 προσφυγόπουλα, 8 αγνοούμενοι

Πνίγηκαν 2 προσφυγόπουλα, 8 αγνοούμενοι. Σημειώθηκε νέο ναυάγιο στον Έβρο όπου οι Αρχές αναζητούν 10 πρόσφυγες οι οποίοι επέβαιναν σε βάρκα που αναποδογύρισε λίγο έξω από την Αδριανούπολη στη βορειοδυτική Τουρκία, όταν μια ομάδα ανθρώπων προσπάθησε να περάσει στην περιοχή της Ορεστιάδας στην Ελλάδα διασχίζοντας τον ποταμό Έβρο.

Έπειτα από έρευνα των Αρχών, εντοπίστηκαν νεκροί μία γυναίκα και δύο προσφυγόπουλα, που εικάζεται ότι πρόκειται για τους γιους της δασκάλας από την Τουρκία, οι οποίοι φέρεται να είναι 11 και 3 χρονών.

Τα τρία πτώματα ξεβράστηκαν στις τουρκικές ακτές του φυσικού συνόρου που χωρίζει την Ελλάδα με την Τουρκία.

Οι εικόνες από την ανάσυρση των νεκρών παιδιών κάνουν το γύρο του κόσμου, μαζί με τις πληροφορίες ότι η 37χρονη ήταν δασκάλα, απολυμένη και διωγμένη από το καθεστώς Ερντογάν.

Η 37χρονη Αϊσέ Αμπντουρεζάκ μαζί με τον επίσης δάσκαλο και διωγμένο από τον Ερντογάν σύζυγό της, αποφάσισαν να φύγουν από την πατρίδα τους, λόγω των πολιτικών τους πεποιθήσεων και των μετέπειτα διώξεων.

Ο άντρας της μάλιστα είχε φυλακιστεί για έντεκα μήνες, αμέσως μετά την απόπειρα πραξικοπήματος κατά του Ερντογάν το καλοκαίρι του 2016.

Ο 39χρονος άντρας ήταν δάσκαλος αγγλικών και η 37χρονη Αϊσέ δίδασκε τουρκικά.

Σύμφωνα με την ενημέρωση της αστυνομίας, το πλοιάριο ξεκίνησε την πορεία του από την Τουρκία με σκοπό να περάσει παράνομα στην Ελλάδα και άρα στην Ευρώπη, του πρόσφυγες.

Σύμφωνα με δήλωση της εκπροσώπου της τουρκικής οργάνωσης καταστροφών και εκτάκτων περιστατικών, το πλοιάριο είχε μπει στα ελληνικά ύδατα όταν ανατράπηκε.

Όπως ανέφερε το Dogan, τουλάχιστον 10 άνθρωποι, μεταξύ των οποίων γυναίκες και παιδιά, βρίσκονταν στο πλοιάριο το οποίο ίσως ανετράπη εξαιτίας των κακών καιρικών συνθηκών. Τρία άτομα ανασύρθηκαν νεκρά από Τούρκους διασώστες, μεταξύ των οποίων τα δύο άψυχα σώματα των παιδιών.

Οι τουρκικές Αρχές ανακοίνωσαν ότι τουλάχιστον ακόμη οκτώ άτομα αγνοούνται.

Η Τουρκία ήταν για καιρό μια από τις βασικές χώρες μέσω των οποίων οι πρόσφυγες και οι μετανάστες προσπαθούσαν να φτάσουν στην Ευρώπη. Όμως ο αριθμός τους μειώθηκε μετά τη συμφωνία που υπέγραψαν τον Μάρτιο του 2016 Βρυξέλλες και Άγκυρα και η οποία προβλέπει την επιστροφή στην Τουρκία όλων των μεταναστών που φτάνουν στα ελληνικά νησιά.

eretikos.gr

Σχόλια

σχόλια