Τους «ψάρεψαν» λόγω κοτσομούρας και σαρδέλας – Οι κώδικες για το εμπόριο...

Τους «ψάρεψαν» λόγω κοτσομούρας και σαρδέλας – Οι κώδικες για το εμπόριο όπλων

4 συλλήψεις από την επιχείρηση της Ασφάλειας Πατρών στην Αττική

Τέσσερις Έλληνες συνέλαβε χθες η Ασφάλεια Πατρών σε επιχείρηση στην Αθήνα, οι οποίοι δραστηριοποιούνταν στην εμπορία όπλων. Οι αστυνομικοί βρήκαν μετά από κατ΄οίκον έρευνες πάνω από 20 πιστόλια, περίστροφα, κυνηγετικά όπλα, καθώς επίσης, χειροβομβίδες, μεγάλο αριθμό φυσιγγίων, ακόμα και αντιαεροπορικά βλήματα, τα οποία μπορούν να πλήξουν αεροπλάνα!

Σύμφωνα με πληροφορίες o «σκληρός» πυρήνας της ομάδας αποτελείται από τρία άτομα. Από αυτά, οι δύο φέρονται σύμφωνα με εκτιμήσεις της ΕΛ.ΑΣ να εμπλέκονται με εγκληματική οργάνωση, η οποία δραστηριοποιείτο επίσης στην παράνομη διακίνηση και εμπορία οπλισμού.

Οι κώδικες επικοινωνίας

Η αστυνομία είχε θέσει σε παρακολούθηση της δράση των συλληφθέντων οι οποίοι χρησιμοποιούσαν συγκεκριμένο κώδικα επικοινωνίας ώστε να αποφύγουν τη σύλληψή τους. Όμως δεν τα κατάφεραν τελικά. Τα όπλα τα ανέφεραν με ονομασίες ψαριών, όπως κοτσομούρα και σαρδέλα.

Οι συλληφθέντες έχουν ποινικό παρελθόν και κατά περίπτωση έχουν απασχολήσει την ΕΛ.ΑΣ για απόπειρα ανθρωποκτονίας, ληστείες, κλοπές και ναρκωτικά, στην Αττική.

Τα όπλα τα πωλούσαν σε περιοχές του Πειραιά, όπως Κερατσίνι, Νίκαια, Κορυδαλλό.

Θα εξεταστούν μάλιστα στα εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ για να δουν αν και σε ποιες περιπτώσεις αδικημάτων έχουν χρησιμοποιηθεί.

Στις 28 Ιουλίου 2015 η ΕΛ.ΑΣ είχε ανακοινώσει την εξάρθρωση δύο πολυμελών εγκληματικών ομάδων «που δραστηριοποιούνταν στην παράνομη διακίνηση και εμπορία οπλισμού. Στο πλαίσιο στοχευμένων αστυνομικών επιχειρήσεων της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πατρών συνελήφθησαν (11) από τα μέλη των εγκληματικών οργανώσεων σε περιοχές της Αττικής, της Αχαΐας, της Ηλείας και της Κορίνθου.

Τις αστυνομικές επιχειρήσεις συνέδραμαν αστυνομικοί της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αχαΐας και της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής και Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής. Κατασχέθηκαν πάνω από (80) πιστόλια, περίστροφα, πολεμικά τυφέκια και πυροκροτητές.

Oι εγκληματικές οργανώσεις συνεργάζονταν με τη μεθοδολογία των «συγκοινωνούντων δοχείων», καθώς η πρώτη προμηθευόταν κατά καιρούς για την κάλυψη των αναγκών της όπλα και πυρομαχικά από τη δεύτερη, η οποία δραστηριοποιείτο σε ευρύτερο γεωγραφικό φάσμα. Επίσης είχαν αναπτύξει διεθνικό εγκληματικό δίκτυο και συνεργάζονταν με αλλοδαπούς κυρίως από τη Βουλγαρία, για την προμήθεια του παράνομου οπλισμού».

patratora.gr

Σχόλια

σχόλια