Συνταξιούχος στα Τρίκαλα χαρίζει το σπίτι του σε πολύτεκνους

Συνταξιούχος στα Τρίκαλα χαρίζει το σπίτι του σε πολύτεκνους

“Χαρίζεται μονοκατοικία στο ορεινό χωριό Λογγά των Τρικάλων σε πολύτεκνη οικογένεια…”. Αυτό αναφέρει αγγελία που δημοσιεύεται σε τοπική εφημερίδα και δεν είναι φάρσα, αλλά πραγματικότητα.

Την απόφαση πήρε o συνταξιούχος κ. Γιώργος Χαρχαντής στην προσπάθειά του να στηρίξει τις πολύτεκνες οικογένειες που αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα, τα τελευταία χρόνια, εξαιτίας των μνημονίων.

Η αγγελία έχε δημοσιευθεί εδώ και ενάμιση μήνα, έχοντας προσελκύσει το ενδιαφέρον πολλών, αλλά ακόμα δεν έχει ευδοκιμήσει η δωρεά.

“Χρειάζονται στήριξη”

Δεν είναι λίγες οι φορές που οι σύλλογοι των πολυτέκνων έχουν ζητήσει τη στήριξη από την πολιτεία ή έχουν εκφράσει την ανησυχία τους για την κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει οι πολύτεκνοι, λόγω οικονομικής δυσχέρειας αφού έχουν υποστεί μεγάλες περικοπές στα εισοδήματα τους και τα έξοδα συνεχώς αυξάνονται.

Για τους λόγους αυτούς ο κ. Χαρχαντής αποφάσισε να στηρίξει τις πολύτεκνες οικογένειες που δοκιμάζονται τα τελευταία χρόνια από την κρίση, συνδράμοντας με διάφορους τρόπους, ενώ δεν είναι η πρώτη φορά που έχει μπει στη διαδικασία να προσφέρει.

Όπως εξηγεί και κατά το παρελθόν έχει δωρίσει αντικείμενα σε οικογένειες πολυτέκνων, ως μια προσπάθεια ανακούφισης στις οικονομικές δυσκολίες που αντιμετωπίζουν που δεν είναι λίγες, αφού οι υποχρεώσεις είναι πολλές.

Αυτή τη φορά θέλησε να βοηθήσει με ένα διαφορετικό και πρωτότυπο τρόπο, δωρίζοντας το σπίτι που έχει στον Λογγά, καθώς δε το χρησιμοποιεί και δε το χρειάζεται, ούτε εκείνος, ούτε τα παιδιά του.

Όπως τόνισε στον “Ε.Π.” η απόφαση πάρθηκε σε μια προσπάθεια στήριξης των οικογενειών αυτών και «εφόσον υπάρχει αυτό το σπίτι γιατί να μη το χαρίσω σε όποιον το έχει ανάγκη».

“Η αγγελία αφορά οικογένειες πολυτέκνων από τέσσερα παιδιά και πάνω” ανέφερε και πρόσθεσε “ οι πολύτεκνοι χρειάζονται στήριξη, διότι στηρίζουν την κοινωνία και είναι η ελπίδα για τη συνέχιση του ελληνισμού”.

Κατά τον κ. Χαρχαντή θα γίνει πλήρης μεταβίβαση του σπιτιού, μόνον που τα έξοδα θα επιβαρύνουν τους ενδιαφερόμενους.

Μέχρι στιγμής το σπίτι δεν κατάφερε να δοθεί σε κάποιον, παρά το γεγονός ότι εμφανίστηκαν πολλοί ενδιαφερόμενοι, αλλά και επιτήδειοι, σύμφωνα με τον κ. Χαρχαντή.

“ Παρουσιάστηκαν κάποιοι που θέλησαν να εκμεταλλευτούν την απόφαση αυτή. Επιθυμούσαν να έρθει στην κυριότητά τους, το σπίτι και στη συνέχεια να προχωρήσουν σε κάποια επένδυση” υπογράμμισε.

Ωστόσο, γνωστοποίησε ότι πρόθεσή του δεν είναι να δώσει το σπίτι σε κάποιος που στη συνέχεια θα το πουλήσουν, αλλά επιθυμεί να το αποκτήσουν κάποιοι που στην πορεία των χρόνων θα θυμούνται πως κάποιος τους χάρισε αυτή την οικεία.

“Ελπίζω σύντομα να βρεθεί μια πολύτεκνη οικογένεια που θα αποκτήσει το σπίτι αυτό, ώστε να  δοθεί η δυνατότητα στα μέλη της να κατοικήσουν σε ένα όμορφο περιβάλλον”, πρόσθεσε, καταλήγοντας ο κ. Χαρχαντής.

Ευαγγελία Κάκια

Σχόλια

σχόλια