Σοκολατόπιτα στιγμής

Σοκολατόπιτα στιγμής

Όταν λέμε σοκολατόπιτα στιγμής το εννοούμε. Η πιο γρήγορη και εύκολη συνταγή με κακάο. Μπαίνει στο φούρνο σε λίγα λεπτά και σου χαρίζει τεράστια απόλαυση!

Υλικά Συνταγής

Για τη σοκολατόπιτα

1¼ φλ. αλεύρι

3/4 φλ. ζάχαρη

1/4 φλ. κακάο

1½ κ.γλ. μπέικιν πάουντερ

1 πρέζα αλάτι

1 φλ. γάλα

50 γραμ. βούτυρο λιωμένο και κρύο

λίγο βούτυρο ακόμα για το ταψί

Για το πασπάλισμα και την ολοκλήρωση της συνταγής

1 φλ. ζάχαρη

1/4 φλ. κακάο

1⅓ φλ. βραστό νερό

1 βανίλια

παγωτό ή σαντιγύ για το σερβίρισμα

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ βάζουμε όλα τα στερεά υλικά, το αλεύρι, τη ζάχαρη, το κακάο, το μπέικιν, το αλάτι και τη βανίλια και τα ανακατεύουμε καλά με το σύρμα. Προσθέτουμε τα υγρά υλικά, το λιωμένο κρύο βούτυρο και το γάλα και ανακατεύουμε µε σύρμα.

Πώς ψήνουμε τη σοκολατόπιτα στιγμής

Βουτυρώνουμε ένα μικρό, τετράγωνο, πυράντοχο σκεύος. Αδειάζουμε μέσα το μείγμα.

Είναι ώρα για το πασπάλισμα του γλυκού. Σε ένα μπολ, ανακατεύουμε τη ζάχαρη µε το κακάο και πασπαλίζουμε όλη την επιφάνεια της ωμής σοκολατόπιτας. Περιχύνουμε σιγά σιγά όλη την επιφάνεια της σοκολατόπιτας µε το βραστό νερό.

Ψήνουμε τη σοκολατόπιτα στους 170°C για περίπου 40 λεπτά, μέχρι να σταθεροποιηθεί η επιφάνεια της. Είναι μια σοκολατόπιτα που όταν την κόβεις, το δικό της σοκολατένιο σιρόπι έχει ποτίσει κάθε μπουκιά.

Προσοχή! Η σοκολατόπιτα στιγμής δεν κόβεται. Τη σερβίρουμε µε κουτάλα μέσα από το πυράντοχο σκεύος που την ψήσαμε, βάζοντας στο πλάι παγωτό ή λίγη σαντιγύ. Δείτε εδώ τη συνταγή μου για εύκολο και τέλειο παγωτό βανίλια.

www.argiro.gr

 

 

Σχόλια

σχόλια