Βραβεία λογοτεχνίας για το 1ο Γυμνάσιο Πύλης

Βραβεία λογοτεχνίας για το 1ο Γυμνάσιο Πύλης

Το δεύτερο και τρίτο βραβείο ποίησης κατέκτησαν οι μαθητές του 1ου Γυμνασίου Πύλης που συμμετείχαν στον πανελλήνιο – παγκύπριο  διαγωνισμό  Ποίησης και Διηγήματος 2104- 2015 για παιδιά και εφήβους  . Τον διαγωνισμό  διοργάνωσε  η Ένωση Ελλήνων Λογοτεχνών  και αφορούσε όλα τα Δημοτικά Γυμνάσια  και Λύκεια  Ελλάδας και Κύπρου . Οι μαθητές της Τρίτης Τάξης του 1ου Γυμνασίου  Πύλης Παύλος Μπαλάς και  Βησσαρία Δασκάλου απέσπασαν το δεύτερο και τρίτο πανελλήνιο βραβείο ποίησης  για το Γυμνάσιο.

Ο Παύλος Μπαλάς πήρε το δεύτερο βραβείο  για το ποίημά  του           « Εμφύλιος» και η Βησσαρία Δασκάλου το τρίτο βραβείο  για το ποίημά της « Αιώνια Λήθη». Η βράβευση έγινε στις 20 Μαρτίου 2015  , σε ειδική τελετή που διοργάνωσε η Ένωση Ελλήνων Λογοτεχνών για τους βραβευθέντες και  διακριθέντες μαθητές στο κτίριο της Παλαιάς Βουλής στην Αθήνα  . Τον συντονισμό της προσπάθειας των μαθητών είχε ο εκπαιδευτικός Χριστόφορος Τριάντης.

Ο σύλλογος διδασκόντων και ο διευθυντής του σχολείου κ. Βασίλειος Πανάγος συνεχάρησαν τους μαθητές για την επιτυχία τους και θα τους βραβεύσουν σε ειδική τελετή που θα γίνει στο τέλος  της σχολικής χρονιάς.  Τέλος , αξίζει  να σημειωθεί  ότι συμμετείχαν και άλλοι μαθητές του σχολείου οι οποίοι δημιούργησαν έργα πρωτότυπα , με φαντασία και εφηβική ζωντάνια .

Σχόλια

σχόλια