Παρασκευή 29.03.2024 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Ψαρονέφρι αλά κρεμ με μανιτάρια

21.01.2019

Ψαρονέφρι αλα κρεμ με μανιτάρια και δαμάσκηνα. Εύκολη και πεντανόστιμη συνταγή ιδανική για τραπέζι, έτοιμη σε 20 μόνο λεπτά.

Υλικά Συνταγής

2 κ.σ ελαιόλαδο

1 ψαρονέφρι 500 γραµ. (κομμένο σε χοντρές φέτες)

1 φέτα μπέικον ψιλοκομμένη

300 γραµ. ασπρομανίταρα (κομμένα σε φετες)

1 σκελίδα σκόρδο (σπασμένη)

4 κ.σ ΤΟΠ κρέμα βαλσάμικου με δαμάσκηνο

½ φλ. ζωμό κότας

1/2 φλ. κρέμα γάλακτος

2 κουταλιές τριμμένη παρμεζάνα

6 δαμάσκηνα αποξηραμένα (κομμένα στη μέση)

αλάτι

φρεσκοτριμμένο πιπέρι

λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό για το σερβίρισμα

Εκτέλεση

Ζεσταίνουμε πρώτα το ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο τηγάνι. Ροδίζουμε το ψαρονέφρι σε δυνατή φωτιά κι από τις δυο πλευρές για περίπου 4-5′ να κάνει κρούστα. Αφαιρούμε το κρέας από το τηγάνι και το διατηρούμε σκεπασμένο και ζεστό σε πιατέλα.

Στο ίδιο τηγάνι, ρίχνουμε το μπέικον. Το ροδίζουμε σε δυνατή φωτιά για 1′ να γίνει τραγανό και το αφαιρούμε σε πιάτο στρωμένο με χαρτί κουζίνας για να παραμείνει τραγανό. Μην το σκεπάσετε όσο είναι ζεστό.

Προσθέτουμε στο τηγάνι τα μανιτάρια και το σπασμένο σκόρδο. Σοτάρουμε σε δυνατή φωτιά για 2′-3′ χωρίς να ανακατεύουμε. Τα βγάζουμε σε πιάτο.

Στο ίδιο τηγάνι ρίχνουμε το ζωμό, την κρέμα βαλσαμικό, την κρέμα γάλακτος και την παρμεζάνα. Χαμηλώνουμε τη φωτιά σε μέτρια θερμοκρασία, ίσα που να κοχλάζει η σάλτσα, να σιγοβράζει δηλαδή. Αλατοπιπερώνουμε και βράζουμε 2′ να πυκνώσει. Τότε, ξαναβάζουμε το ψαρονέφρι μαζί με όλα τα υγρά του στην σάλτσα, τα μανιτάρια και τα δαμάσκηνα και βράζουμε για 2΄ακόμη, να πυκνώσει η σάλτσα.

Σερβίρουμε με ρύζι ή πουρέ, ψιλοκομμένο μαϊντανό και πασπαλίζουμε με τραγανό μπέικον.

www.argiro.gr

[fbcomments]