Το ΠΑΣΟΚ ψάχνει τον δρόμο του… στο συνέδριο

Το ΠΑΣΟΚ ψάχνει τον δρόμο του… στο συνέδριο

Μπορεί ούτε καν ως αστείο οι αριθμοί να μην θυμίζουν ένα ΠΑΣΟΚ μόλις 5 χρόνια πριν, όμως με βάση την σημερινή κατάσταση και τα εκλογικά ποσοστά που αυτό κατέγραψε στην τελευταία εκλογική αναμέτρηση, στα Τρίκαλα εκτιμούν ικανοποιητική τη συμμετοχή στις εκλογές ανάδειξης συνέδρων.

421 συνολικά μέλη συμμετείχαν στη σημερινή ψηφοφορία για την ανάδειξη των συνέδρων του κόμματος σε Τρίκαλα, Καλαμπάκα, Πύλη και Φαρκαδόνα, οι οποίοι θα παραστούν στο Συνέδριο του κόμματος που θα πραγματοποιηθεί το τριήμερο 5-7 Ιουνίου.

Στην τοπική οργάνωση των Τρικάλων πρώτος σε ψήφους αναδείχθηκε ο ορθοδοντικός Γιώργος Μπάκος ενώ τη δεύτερη θέση κατέλαβε ο πρώην δήμαρχος Τρικάλων Χρ. Λάππας.

Ο Σημίτης

Την ώρα όμως που πανελλαδικά το ΠΑΣΟΚ ετοιμάζεται να… αλλάξει αρχηγό, με άρθρο – παρέμβαση στο Βήμα της Κυριακής, ο Κώστας Σημίτης τοποθετείται για το επικείμενο Συνέδριο του ΠΑΣΟΚ. Προχωρά σε μια καταγραφή της πολιτικής κατάστασης και των παθογενειών της χώρας, επισημαίνει ότι ο νέος διπολισμός που δημιουργείται είναι μεταξύ της εθνικιστικής συντηρητικής Δεξιάς και της εθνικολαϊκιστικής Αριστεράς και υπογραμμίζει ότι ο μοναδικός ουσιαστικός ρόλος για το ΠΑΣΟΚ είναι να συσπειρώσει τις δυνάμεις της ανανέωσης και να χαράξει έναν καινούριο δρόμο, με στόχο να ανατρέψει το νέο διπολισμό και να γίνει φορέας ενός μηνύματος αναγέννησης του τόπου σε κοινωνικό και οικονομικό επίπεδο.

Στο άρθρο του ο πρώην πρωθυπουργός θέτει σκληρά ερωτήματα, κάνοντας μάλιστα πολλούς να αναρωτιούνται για το τάιμιγκ της παρέμβασης:

«Το συνέδριο του ΠΑΣΟΚ βρίσκεται αντιμέτωπο με ασυνήθιστα ερωτήματα για συνέδριο κόμματος. Εχουν νόημα οι διαδικασίες ρουτίνας, οι γνωστές θέσεις που θα επαναληφθούν; Οι εκλογές οργάνων όπου τα ίδια πρόσωπα θα παίζουν περίπου τους ίδιους  ρόλους; Οταν όλα αλλάζουν, μπορεί να είναι επιδίωξη του κόμματος να μην αλλάξει τίποτα;

Υπάρχουν περιθώρια ανάκαμψης για το ΠΑΣΟΚ; Οι αριθμοί δείχνουν το αντίθετο. Περίπου το 5% των ψήφων στις εκλογές και το 3% περίπου στις σφυγμομετρήσεις είναι αποδείξεις περιθωριοποίησης. Τα μηνύματα, τα πρόσωπα, οι δράσεις του κόμματος προκαλούν ελάχιστη προσοχή, ούτε καν περιέργεια πια. Τα στελέχη προσπαθούν να αναδειχθούν αλλά μένουν σταθερά στο δεύτερο πλάνο, λίγο πιο σημαντικοί από τους ασήμαντους», αναφέρει μεταξύ άλλων.

Τα αποτελέσματα

Αυτοδικαίως στο συνέδριο θα συμμετέχουν ο γραμματέας της Ν.Ε Γιάννης Τριγώνης, το μέλος της Κ.Ε Λόρεν Κασσοπούλου, οι υποψήφιοι βουλευτές που ήρθαν πρώτοι σε σταυρούς στις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου Κ Φαμίσης και Ευη Μπέκου, ο υποψήφιος βουλευτής της Δημοκρατικής Παράταξης Παναγ. Πάτρας και ο υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης Τρικάλων Μάκης Ιακωβάκης.

Σε ότι αφορά τους αιρετούς συνέδρους λόγω του εκλογικού μέτρου 10 προς 1 και της ικανοποιητικής συμμετοχής εκλέγονται όλοι όσοι έθεσαν υποψηφιότητα συνέδρου.

Εκλέγονται ως σύνεδροι με αλφαβητική σειρά οι:

ΤΡΙΚΑΛΑ

 1. Αντωνιάδης Νικηφόρος του Δημητρίου
 2. Βάϊου Μαρία του Γεωργίου
 3. Γιαννούλας Ευάγγελος του Βάϊου
 4. Ηλιάδης Γεώργιος του Προκοπίου
 5. Κατσιάνης Αναστάσιος του Γεωργίου
 6. Λάππας Χρήστος του Αντωνίου
 7. Μπάκος Γεώργιος του Ηλία
 8. Ντέρης Απόστολος του Ευθυμίου
 9. Ξάφος Αθανάσιος του Άγγελου
 10. Περράκη Παναγιώτα του Εμμανουήλ

ΚΑΛΑΜΠΑΚΑ

 1. Αλεξίου Χρήστος του Αθανασίου
 2. Καρνέζης Αθανάσιος του Χρήστου
 3. Κολιός Παναγιώτης του Κων/νου
 4. Λαγοπούλου Βασιλική του Δημοσθένη
 5. Μέμτσας Σπυρίδων του Ευσταθίου
 6. Πιπερίδης Γρηγόριος του Κων/νου

ΠΥΛΗ

 1. Μερεντίτης Άρης του Θωμά
 2. Σταθάκη Σοφία του Ιωάννη
 3. Τζάνης Βησσαρίων του Βασιλείου

ΦΑΡΚΑΔΟΝΑ

 1. Γάτσιος Γεώργιος του Αντωνίου
 2. Μπουσιάκης Δημήτριος του Αθανασίου
 3. Πέτρου Πέτρος του Αθανασίου

Χ.Κ.

Σχόλια

σχόλια