Δωρεά μαθήματα σε μαθητές σχολείων από το ΠΑΜΕ

Δωρεά μαθήματα σε μαθητές σχολείων από το ΠΑΜΕ

Σημαντική θα είναι και φέτος η συμβολή των εκπαιδευτικών που συμμετέχουν στην προσπάθεια αλληλεγγύης του ΠΑΜΕ για τους μαθητές.

«Το «κανένας μόνος του, στην κρίση» γίνεται πράξη μέσα από τα μαθήματα αλληλεγγύης που πραγματοποιεί για τέταρτη φορά το ΠΑΜΕ. Εκπαιδευτικοί διορισμένοι, αδιόριστοι ή συνταξιούχοι, όπως και φοιτητές συμβάλλουν στα μαθήματα που γίνονται σε παιδιά λαϊκών οικογενειών». Αυτό υπογράμμισαν, χθες μεταξύ των άλλων οι εκπαιδευτικοί που συμμετέχουν και φέτος, στα μαθήματα αλληλεγγύης για μαθητές λαϊκών οικογενειών, κατά τη διάρκεια της χθεσινής συνέντευξης Τύπου που παραχώρησαν.

Όπως είπαν «σκοπός η ανακούφιση των λαϊκών οικογενειών από τις επιπτώσεις των αντιλαϊκών πολιτικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, της σημερινής και των προηγούμενων κυβερνήσεων. Πολιτικές που συρρικνώνουν καθημερινά το εισόδημα της εργατικής – λαϊκής οικογένειας και υποβαθμίζουν – εμπορευματοποιούν το δημόσιο σχολείο. Μια από αυτές είναι και τα δωρεάν μαθήματα αλληλεγγύης που ξεκίνησαν το 2013 και προσφέρονται σε μαθητές γυμνασίου και λυκείου, τις απογευματινές ώρες. Την περασμένη σχολική  χρονιά, αρκετοί καθηγητές και περισσότεροι από 30 μαθητές συμμετείχαν στα μαθήματα. Η βοήθεια που δόθηκε στους μαθητές, ήταν κατά γενική εκτίμηση πολύτιμη».

Ευαγγελία Κάκια

Σχόλια

σχόλια