Φρικτός θάνατος για οικογένεια που έπεσε σε κρατήρα ηφαιστείου – Γλίτωσε το...

Φρικτός θάνατος για οικογένεια που έπεσε σε κρατήρα ηφαιστείου – Γλίτωσε το ένα τους παιδί

Φριχτό θάνατο βρήκαν οι γονείς και ο 11χρονος γιος τους που έπεσαν σε κρατήρα ηφαιστείου στην Ιταλία.
Ο 45χρονος πατέρας, η 42χρονη μητέρα και το 11χρονο αγοράκι πέθαναν ακαριαία όταν έπεσαν στον κρατήρα ηφαιστείου. Η θερμοκρασία μέσα στον κρατήρα ξεπερνούσε τους 1.000 βαθμούς Κελσίου.

Γλίτωσε 7χρονο παιδί

Γλίτωσε ο 7χρονος γιος τους που στεκόταν κοντά στον κρατήρα ενώ έσπευσαν στο σημείο οι σοκαρισμένοι τουρίστες και τα πληρώματα έκτακτης ανάγκης.

Αξιωματούχος στο Pozzuoli, κοντά στη Νάπολη, τόνισε πως οι γονείς πέθαναν στην προσπάθειά τους να σώσουν τον 11χρονο γιο τους όταν τελικά υποχώρησε η βάση του κρατήρα.

Τα παιδιά, σύμφωνα με μαρτυρία, είχαν περάσει ένα φράγμα ασφαλείας. Υπήρχε προειδοποίηση να μην πλησιάζουν τον κρατήρα στην απαγορευμένη ζώνη.

Η περιοχή Solfatara είναι ένας ρηχός ηφαιστειακός κρατήρας στο Pozzuoli κοντά στη Νάπολη. Πρόκειται για αδρανές ηφαίστειο που ωστόσο εξακολουθεί να εκπέμπει πίδακες ατμού και αποτελεί τμήμα της ηφαιστειακής περιοχής Campi Flegrei.

Όλα ξεκίνησαν, όταν το παιδί έπεσε μέσα σε μία τρύπα στον κρατήρα του Σολφατάρα, αφού πέρασε την περίφραξη της απαγορευμένης ζώνης.

Η 42χρονη μητέρα του και ο 45χρονος πατέρας του, στην προσπάθειά τους να το σώσουν έπεσαν και οι ίδιοι μέσα στον κρατήρα.

Σύμφωνα με αξιωματούχους, οι γονείς στην προσπάθειά τους να τραβήξουν το παιδί από την τρύπα, η βάση του κρατήρα υποχώρησε και έπεσαν όλοι σε βάθος 1,5 μέτρου.

«Είδα ένα αγόρι να τρέχει κλαίγοντας, δεν ήξερα ότι βρισκόμουν μπροστά σε μια από τις χειρότερες τραγωδίες που έχω συναντήσει στη ζωή μου», δήλωσε ο αυτόπτης μάρτυρας.

«Αφού ανέσυραν τα δύο πτώματα, μας απομάκρυναν. Εξακολουθώ να σκέφτομαι αυτήν την οικογένεια και το καημένο αγόρι που έτρεχε φωνάζοντας βοήθεια», είπε ο μάρτυρας.

Ο δήμαρχος της περιοχής Ποτσουόλι, Βιτσέντσο Φιλιόλια, εξέφρασε τη θλίψη του για το περιστατικό. «Είμαι πολύ αναστατωμένος για αυτό που συνέβη μεσα στο ηφαίστειο. Εκφράζω τα συλλυπητήριά μου εκ μέρους όλης της κοινότητας του Ποτσουόλι στους οικείους των θυμάτων», ανέφερε ο δήμαρχος.

Πηγή: The Sun

Σχόλια

σχόλια