Παρασκευή 19.04.2024 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Ο Έλληνας με τον υψηλότερο δείκτη νοημοσύνης στο Μουσείο Ελληνικής Παιδείας στην Καλαμπάκα

23.10.2017

Επίσκεψη στο Μουσείο Ελληνικής Παιδείας πραγματοποίησε σήμερα στις 12.30 μ.μ ο πολυπράγμωνας ερευνητής κ. Νίκος Λυγερός.

Για μία περίπου ώρα περιηγήθηκε στους χώρους του Μουσείου, θαύμασε τα εκθέματα και ξεναγήθηκε στη σπάνια συλλογή από τον ιδιοκτήτη του Μουσείου κ. Παύλο Μπαλογιάννη. Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του είχε την ευκαιρία να καθίσει στο θρανίο της τάξης, να γράψει στο μαυροπίνακα τη λέξη ανθρωπότητα και να δει δύο μοναδικά βίντεο ένα για τα Μετέωρα και ένα με τη προφορά των αρχαίων ελληνικών αλλά και να συνομιλήσει με τον κ. Μπαλογιάννη για θέματα της συλλογής, του Μουσείου και όχι μόνο.

Ο κ. Λυγερός έδειξε ενθουσιασμένος με το χώρο και το υλικό του Μουσείου και δεσμεύτηκε και για μια μελλοντική επίσκεψη.

Στο τέλος της επίσκεψης τού δόθηκαν μάλιστα και αναμνηστικά αν και ο ίδιος δήλωσε ότι η ανάμνησή του θα είναι οι μοναδικές εικόνες που θα τις κουβαλάει για πάντα μαζί του.

Ποιος είναι ο Νίκος Λυγερός

Ο Νίκος Λυγερός είναι Έλληνας πολυπράγμωνας ερευνητής (μαθηματικά, ποίηση, ζωγραφική, στρατηγική και γεωπολιτική, κ.ά.), γνωστός στο ευρύτερο κοινό για τον ιδιαίτερα υψηλό δείκτη νοημοσύνης του (IQ). Σύμφωνα με βιογραφικό, που δημοσιεύει ιστοσελίδα του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, όπου και εργαζόταν ως επιστημονικός συνεργάτης σε μεταπτυχιακό πρόγραμμα αυτού, «είναι ο Έλληνας με τον υψηλότερο δείκτη νοημοσύνης (189 στην κλίμακα Standford-Binet)» και «ένας από τους 50 εξυπνότερους ανθρώπους στον κόσμο». Έχει γεννηθεί στον Βόλο το 1968.

Έχει διατελέσει ειδικός σύμβουλος στις Σχολές Εθνικής Άμυνας, Πολεμικής Αεροπορίας, Αστυνομικής Ακαδημίας, Εθνικής Ασφάλειας, και τη Σχολή Στρατολογικού. Διδάσκει σκηνοθεσία και φιλοσοφία του Θεάτρου στο Θέατρο Ανδρέας Βουτσινάς, και είναι επίσης διερμηνέας-μεταφραστής στα Γαλλικά δικαστήρια και επισκέπτης καθηγητής στο Μεταπτυχιακό Τεχνολογίας Πετρελαίου και Φ. Αερίου του ΤΕΙ Καβάλας. Ως ερευνητής έχει ασχοληθεί με τους τομείς της άλγεβρας, της θεωρίας αριθμών και της συνδυαστικής. Ανήκει στις ομάδες των ερευνητών που ανακάλυψαν το 1998, δέκα πρώτους διαδοχικούς αριθμούς σε αριθμητική πρόοδο και το 2010 την έκτη λύση της εξίσωσης τ(p) = 0 (mod p) (εξίσωση του Ramanujan, μέσω υπολογιστών). Έχει ασχοληθεί εκτεταμένα με την ανάδειξη του έργου και της συμβολής του γένους Καραθεοδωρή και συγκεκριμένα του Κωνσταντίνου (μαθηματικός) και του Αλέξανδρου (διπλωμάτης) όντας επιστημονικός σύμβουλος του Συνδέσμου Φίλων Καραθεοδωρή.

Ήταν αυτός που διάβασε το σχέδιο Ανάν των 10.000 σελίδων και εντόπισε επακριβώς τις αντιφάσεις και συνέταξε μια έκθεση μονοψήφιων σελίδων καταγράφοντας αυτές τις αντιφάσεις, την οποία παρέδωσε στον πρόεδρο της Κύπρου Τ. Παπαδόπουλο απ’ όπου φαινόταν ότι θα ερχόταν η απόρριψή του.

Έχει ιδρύσει την οργάνωση The Pi Society στην οποία για να εγγραφεί κάποιος πρέπει να έχει IQ 176 και πάνω, βαθμός νοημοσύνης που σύμφωνα με στατιστικές αντιστοιχεί σ’ έναν άνθρωπο στο εκατομμύριο. Είναι μέλος της Μένσα, η οποία έχει 115.000 μέλη ανά τον κόσμο, της Parssociety, μιας διεθνούς ολιγομελούς οργάνωσης μέλη της οποίας, σύμφωνα με το καταστατικό της, μπορούν να γίνουν μόνο άτομα με υψηλό δείκτη νοημοσύνης (η αποδοχή γίνεται μέσω αποστολής στους διαχειριστές, πιστοποιημένων αποτελεσμάτων τους σε κάποιο από τα iq test που προϋποθέτει το καταστατικό της οργάνωσης ενώ αποδεκτοί γίνονται επίτιμα μέλη και ιδρυτές άλλων iq societies αυτομάτως), αλλά και της Mega Foundation, κ.α..

Είναι επίσης δημιουργός δοκιμασιών νοημοσύνης μεγάλου εύρους, και ένα εκ των τεστ εισαγωγής στην Parssociety είναι σχεδιασμένο από τον ίδιο τον Ν. Λυγερό και είναι ευρέως διαθέσιμο στην προσωπική του ιστοσελίδα. Ακόμη, υπήρξε επισκέπτης καθηγητής στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης (Παιδαγωγικό Τμήμα).

Στην προσωπική του ιστοσελίδα υπάρχουν πάνω από 22.000 γραπτά κείμενα του ιδίου που περιλαμβάνουν άρθρα πάνω σε θέματα φιλοσοφίας, νοημοσύνης, εκπαίδευσης, μαθηματικών, φυσικής, μυθολογίας, θρησκείας, ιστορίας, αρχαιολογίας, κινηματογράφου, ζωγραφικής, μουσικής, πολιτικής, κοινωνιολογίας, στρατηγικής, management, οικονομίας, καθώς και άλλου είδους κείμενα όπως ποιήματα, ή λογοτεχνικά αποσπάσματα, στην Ελληνική, Γαλλική ή Αγγλική γλώσσα, αλλά και πάνω από 2000 σκίτσα ή πληρέστερα έργα ζωγραφικής, πολλά από τα οποία είναι αναφορές σε έργα των Λεονάρντο Ντα Βίντσι, Βίνσεντ βαν Γκογκ, Σαλβαδόρ Νταλί, Πάμπλο Πικάσο, Φρίντριχ Σίλερ.

πηγή: TA METEORA.GR

[fbcomments]