Στα εγκαίνια του Μουσείου «Αλέξανδρος Μπαλτατζής» ο Αχιλ. Λιούτας

Στα εγκαίνια του Μουσείου «Αλέξανδρος Μπαλτατζής» ο Αχιλ. Λιούτας

Στα εγκαίνια του Μουσείου «Αλέξανδρος Μπαλτατζής» στο Νεοχώρι Σταυρούπολης Ξάνθης παραβρέθηκε ο πρόεδρος της Ε.Α.Σ. Τρικάλων κ. Αχιλλέας Λιούτας προσκεκλημένος του προέδρου του Συνδέσμου Αγροτικών Συνεταιριστικών Οργανώσεων και Επιχειρήσεων  (ΣΑΣΟΕΕ) και πρώην υπουργού κ. Αλέξανδρου Κοντού.

Ο κ. Λιούτας που είναι  και αντιπρόεδρος του ΣΑΣΟΕΕ, το διήμερο Σάββατο 22 και Κυριακή 23 Οκτωβρίου 2016 συμμετείχε στις επίσημες εκδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν στην Ξάνθη προς τιμή του θεμελιωτή του συνεταιριστικού κινήματος της χώρας Αλέξανδρου Μπαλτατζή ο οποίος καταγόταν από το Νεοχώρι Σταυρούπολης.

Τα εγκαίνια του μουσείου που στεγάζεται στο πατρικό του Αλέξανδρου Μπαλτατζή πραγματοποιήθηκαν από την Υφυπουργό Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης (Υπουργός Μακεδονίας-Θράκης )  κα.  Μαρία Ευστρατίου Κόλλια – Τσαρουχά παρουσία εκπροσώπων αρχών και φορέων της περιοχής καθώς και αγροτοσυνεταιριστών απ’ όλη την Ελλάδα οι οποίοι τίμησαν με την παρουσία τους το έργο και τη δράση του μεγάλου οραματιστή.

Το Μουσείο Μπαλτατζή μπορούν να επισκεφθούν επισκέπτες, φορείς, σχολεία ύστερα από προ συνεννόηση με το ΔΣ του Κέντρου Μελετών αλλά και φορέων της περιοχής ώστε εξουσιοδοτημένα άτομα να  τους ξεναγούν στους χώρους ναι να τους ενημερώνουν για το έργο και την Ιστορία του κορυφαίου Αγροτικού Ηγέτη.

Τον  κ. Λιούτα συνόδευσε στην Ξάνθη ο αντιπρόεδρος της Ε.Α.Σ. Τρικάλων κ. Κοσμάς Νικολός.

Σχόλια

σχόλια