Μετα-χριστουγεννιάτικη πίτα-Με τα περισσεύματα του εορταστικού τραπεζιού

Μετα-χριστουγεννιάτικη πίτα-Με τα περισσεύματα του εορταστικού τραπεζιού

Τα Χριστούγεννα πέρασαν κι εμείς σταθήκαμε στο ύψος των περιστάσεων. Μαγειρέψαμε, ψήσαμε, σερβίραμε στην οικογένειά μας ό,τι καλύτερο μπορούσαμε! Απολαύσαμε το φαγητό, το κρασί και κυρίως την παρέα των αγαπημένων μας… Τώρα τα πιάτα μαζεύτηκαν, πλύθηκαν, μπήκαν στη θέση τους, αλλά…  Με τα περισσεύματα του εορταστικού τραπεζιού τι γίνεται;
Εννοείται ότι δεν πετάμε τίποτα, οι εποχές δεν το σηκώνουν, αλλά ούτε και μπορούμε να τρώμε επί μια εβδομάδα τη γαλοπούλα ή το χοιρινό των Χριστουγέννων…
Εδώ όμως είμαστε εμείς να σας δείξουμε ένα απλό τρόπο να μεταμορφώσετε και να αξιοποιήσετε ό,τι περίσσεψε από το γιορτινό σας τραπέζι και να αρέσει και στην οικογένεια. Θα φτιάξουμε με αυτά μια ανοιχτή πίτα!
Picture

Picture

Υλικά:
το κρέας που μας περίσσεψε
(χοιρινό, γαλοπούλα, κοτόπουλο κλπ)

1 φύλλο σφολιάτας
2-3 πράσα ψιλοκομμένα
2 φλυτζάνια διάφορα τυριά που περίσσεψαν
(φέτα, ανθότυρο, ρεγκάτο κλπ)

2 αυγά
​1 φλιτζάνι ελαφριά κρέμα γάλακτος

πιπέρι, κόλιανδρο τριμμένο
Ψιλοκόβουμε το κρέας μας. Σωτάρουμε τα πράσα σε λίγο λάδι σε ένα τηγάνι. Ανακατεύουμε σε ένα ευρύχωρο μπωλ το κρέας, τα μισά τυριά και τα αυγά. Προσθέτουμε τα σωταρισμένα πράσα, πιπέρι, λίγο κόλιανδρο τριμμένο. Ανακατεύουμε.

Στρώνουμε ένα φύλλο σφολιάτας σε ένα ορθογώνιο πυρέξ και αδειάζουμε τη γέμιση. Πασπαλίζουμε στην επιφάνεια τα υπόλοιπα τυριά και ρίχνουμε και την  κρέμα γάλακτος να πάει παντού. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο C μέχρι να πάρει ωραίο χρώμα η επιφάνεια.

Picture

Σχόλια

σχόλια