17χρονος στη Λάρισα λήστευε… μαθητές

17χρονος στη Λάρισα λήστευε… μαθητές

Young man in handcuffs

Ένας τρόφιμος του Ιδρύματος Αγωγής Ανηλίκων του Βόλου, μόλις 17 ετών, είναι τελικά ο ληστής των τριών Λαρισαίων μαθητών.

Ο 17χρονος, που συνελήφθη προχθές στην Αθήνα, είναι σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ. αυτός που με την απειλή μαχαιριού και σωματικής βίας, νωρίς το βράδυ του Σαββάτου 24 Σεπτεμβρίου «καθήλωσε» σε ένα παγκάκι έξω από τον Αγ. Χαράλαμπο στον Ιπποκράτη, τους τρεις 15χρονους μαθητές της Α’ λυκείου που εκείνη την ώρα επέστρεφαν σπίτι τους κι απ’ τους οποίους έκλεψε κινητά τηλέφωνα, μια ζακέτα που φορούσε ο ένας μαθητής ενώ δεν δίστασε να κλέψει και μια χρυσή αλυσίδα με τον βαφτιστικό σταυρό που φορούσε στον λαιμό ένα από τα ανυποψίαστα παιδιά.

Ο 17χρονος, με αναρίθμητες ληστείες – σύμφωνα με πληροφορίες της «Ε» – βρέθηκε στη Λάρισα έχοντας διαφύγει πρόσφατα από το Ίδρυμα Αγωγής Ανηλίκων του Βόλου, ενώ μετά τη ληστεία της Λάρισας πήγε στην Αθήνα όπου και συνελήφθη τελικά από αστυνομικούς του Τμήματος Ανηλίκων αφού πρώτα εκποίησε τον κλεμμένο σταυρό του μαθητή.

Τα στοιχεία για τη δράση του 17χρονου στη Λάρισα ταυτοποιήθηκαν προχθές βράδυ από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Λάρισας. Υπενθυμίζεται πως ο 17χρονος εκφόβισε τους ανήλικους Λαρισαίους μαθητές λέγοντάς τους να «προσέξουν» καθώς, όπως τους είπε, «είμαι δολοφόνος, έχω σκοτώσει τέσσερις ανθρώπους». Με την απειλή λοιπόν της πρόκλησης σωματικών βλαβών και έχοντας το ένα χέρι στην τσέπη, ο δράστης προφασιζόμενος ότι έχει μαζί του ένα μαχαίρι, λήστεψε τους τρεις μαθητές.

Χωρίς ωστόσο να επιδείξει πραγματικά κάποιο μαχαίρι και ευτυχώς χωρίς να ασκήσει πραγματικά βία σε βάρος των παιδιών, αλλά μόνο οι απειλές αποδείχθηκαν αρκετές για τον εκφοβισμό των μαθητών. Ο ανήλικος ληστής έφυγε στη συνέχεια πεζός αφού πρώτα επανέλαβε στα παιδιά το πόσο… επικίνδυνος ήταν, απαιτώντας μάλιστα από τους μαθητές να φύγουν από τον χώρο «μετά από δέκα λεπτά».

Πηγή: Ελευθερία

Σχόλια

σχόλια