Στο μικροσκόπιο ο προϋπολογισμός του 2017

Στο μικροσκόπιο ο προϋπολογισμός του 2017

Ανταλλαγή πληροφοριών και περαιτέρω μελέτη των δημοσιονομικών στοιχείων, ώστε να ακολουθήσουν πιο εμπεριστατωμένες συζητήσεις για τον προϋπολογισμό του 2017 και την επίτευξη των δημοσιονομικών στοχων συμφωνήθηκε στη συνάντηση Τσακαλώτου – Χουλιαράκη με τους θεσμούς.

Οι δανειστές βάζουν «αστερίσκους», ωστόσο πηγή του ΥΠΟΙΚ βεβαιώνει ότι οι δανειστές δεν αξιώνουν νέα μέτρα. Επίσης, ξεκαθαρίζει πως η κυβέρνηση δεν θα δεχθεί μείωση του αφορολόγητου, ενώ εκτιμά πως η αξιολόγηση θα ολοκληρωθεί το αργότερο στις αρχές Δεκεμβρίου.

Ειδικότερα, στο τραπέζι της συνάντησης του υπουργού Ευκλείδη Τσακαλώτου και του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Γιώργου Χουλιαράκη με τους εκπροσώπους των θεσμών για τα δημοσιονομικά τέθηκαν η πορεία εκτέλεσης του προϋπολογισμού του 2016 και οι στόχοι του προσχεδίου του προϋπολογισμού του 2017.

Όπως διευκρίνιζε αρμόδια πηγή που συμμετέχει στις διαπραγματεύσεις, αντικείμενο της συνάντησης ήταν η αξιολόγηση της επίτευξης του δημοσιονομικού αποτελέσματος για το 2016 μετά την αναθεώρηση των στοιχείων της Eurostat για το πρωτογενές αποτέλεσμα του 2015, καθώς και οι τρόποι εκπλήρωσης των προβλέψεων του προσχεδίου του προϋπολογισμού του 2017, για πρωτογενές πλεόνασμα 1,8% του ΑΕΠ το 2017.

Σε κάθε περίπτωση, όπως διαβεβαίωναν οι ίδιες πηγές, από την πλευρά των δανειστών δεν τίθεται κανένα ζήτημα νέων μέτρων, ενώ δεν διακυβεύονται οι στόχοι του προγράμματος οικονομικής πολιτικής για το δημοσιονομικό αποτέλεσμα το 2016 και το 2017.

Σχόλια

σχόλια