Η Κοζάνη ξύπνησε, εμείς για πόσο ακόμη θα κοιμόμαστε;

Η Κοζάνη ξύπνησε, εμείς για πόσο ακόμη θα κοιμόμαστε;

Του Χρήστου Κοντού

Χιλιάδες ήταν οι Κοζανίτες που βγήκαν πριν λίγες μέρες στο δρόμο, τα μαγαζιά έκλεισαν, και το μήνυμα ήταν τόσο ηχηρό που έφτασε στα αυτιά της κυβέρνησης: Άμεση στελέχωση του Νοσοκομείου! Με την απαίτηση του δικαιώματος στην Υγεία και φρένο στη συνεχή υποβάθμιση του πολυτιμότερου αγαθού!

Ενδεικτικά να αναφέρουμε πως στις απεργιακές κινητοποιήσεις συμμετείχαν: Ο Δήμος Κοζάνης, η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, το ΕΒΕ και ΓΕΩΤΕΕ Κοζάνης, το Εργατικό Κέντρο Κοζάνης, το ΤΕΕ/ΤΔΜ, ο Ιατρικός και Οδοντιατρικός Σύλλογος Κοζάνης, πλήθος σωματείων εργαζομένων και πολιτιστικοί Σύλλογοι της Κοζάνης, η Μητρόπολη Σερβίων και Κοζάνης, οι δήμοι Σερβίων – Βελβεντού και Βοΐου, καθώς επίσης και κόμματα.

Την ώρα που στα Τρίκαλα οι κλινικές κλείνουν η μια μετά την άλλη, που αναγκάζονται οι εναπομείναντες γιατροί και νοσηλευτικό προσωπικό να κουβαλάνε τα παιδιά στα χέρια για να τα μεταφέρουν στην παιδιατρική Καρδίτσας και τούμπαλιν, την ίδια ώρα που δεν υπάρχει ούτε καν κωλόχαρτο και οι ασθενείς το κουβαλάνε από τα σπίτια τους, εμείς την έχουμε αράξει στους καναπέδες και χαζογελάμε με τον λαϊκισμό του κάθε Λαζόπουλου.

Την ίδια ώρα όλοι οι φορείς της πόλης σφυρίζουν αδιάφορα και τα κομματικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ μέχρι χθες, έριχνε κλωτσιά το ένα στο άλλο κάτω από το τραπέζι, για τα μάτια του διοικητή που θα εγκατασταθεί. Μάλιστα ο ένας εκ των βουλευτών που όσο ήταν αντιπολίτευση πρωτοστατούσε στις κινητοποιήσεις, τώρα κωφεύει ακόμη και στα πιο σοβαρά προβλήματα των συναδέλφων του.

Η αξιωματική αντιπολίτευση που φέρει σχεδόν όλο το βάρος της κατάστασης που έχει δημιουργηθεί αναλώνεται σε καφέδες στην Ασκληπιού, για την ομορφιά του Τζίτζι και το μουστάκι του Μεϊμάρ… Δε ο ένας και μοναδικός βουλευτής που απέμεινε, ξέχασε τον δρόμο για τα Τρίκαλα και κατοικοεδρεύει στα τηλεοπτικά κανάλια των Αθηνών.

Ας καταλάβουν επιτέλους κάποιοι πως τα Τρίκαλα δεν είναι μόνο Μύλος των Ξωτικών και μια απέραντη παιδική χαρά και ας αναλάβουν τις ευθύνες τους πριν είναι πολύ αργά για όλους.

Σχόλια

σχόλια