Σκληρή αντιπαράθεση ΚΚΕ και Χ.Α. στα Τρίκαλα

Σκληρή αντιπαράθεση ΚΚΕ και Χ.Α. στα Τρίκαλα

Σε απίστευτη κόντρα μεταξύ του ΚΚΕ και της Χρυσής Αυγής εξελίχθηκε η τελετή επαναπατρισμού των οστών του Έφεδρου Ανθυπασπιστή Καταδρομών Νάκου Γεωργίου, πεσόντος στην Κύπρο στις 22 Ιούλη του 1974. Χθες το ΚΚΕ Τρικάλων με μια σκληρή του ανακοίνωση επιτίθεται κατά της Χ.Α. για την παρουσία της στο χώρο και καταλογίζει ευθύνες στο δήμο, για να έρθει σήμερα στο ίδιο ύφος η απάντηση της Χ.Α., Τρικάλων.

 Το ΚΚΕ

Το Σάββατο  29 Οκτώβρη πραγματοποιήθηκε, στην τοπική κοινότητα  Πλατάνου  του δήμου Τρικκαίων, η τελετή επαναπατρισμού των οστών του Έφεδρου Ανθυπασπιστή Καταδρομών Νάκου Γεωργίου, πεσόντος στην Κύπρο στις 22 Ιούλη του 1974. Στην τελετή παρευρέθηκε ο Γιώργος Καϊκης ,μέλος της Επιτροπής Περιοχής Θεσσαλίας  του ΚΚΕ  & δημοτικός σύμβουλος Τρικκαίων.

42 χρόνια μετά την τραγωδία του Κυπριακού λαού, της θυσίας Ελλήνων στρατιωτών, όπως ο Νάκος, στην ουσία τίποτα δεν έχει αλλάξει. Με την «πολυδιάστατη» εξωτερική πολιτική της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, συνέχεια της πολιτικής των προηγούμενων κυβερνήσεων, η οποία διατείνεται πως μπορεί να μετατρέψει την Ελλάδα σε «νησίδα σταθερότητας» σε μια περιοχή αστάθειας, η χώρα παραμένει προσδεδεμένη στο άρμα των ιμπεριαλιστικών οργανισμών και των σχεδιασμών τους, της ΕΕ και του ΝΑΤΟ. Αυτοί, όχι μόνο δεν μπορούν να εξασφαλίσουν την περιβόητη «σταθερότητα», αλλά οδηγούν τον Ελληνικό λαό σε νέες περιπέτειες και δεινά.

42 χρόνια μετά, με τη συμφωνία της κυβέρνησης και τη στήριξη των άλλων κομμάτων, η ΕΕ πρωτοστατεί στις προσπάθειες διχοτόμησης της Κύπρου, με νέο «σχέδιο Ανάν», αναβαθμίζει τη Frontex ως συνοριακή δύναμη κρούσης, αμφισβητώντας παραπέρα κυριαρχικά δικαιώματα στη θαλάσσια μεθόριο της χώρας. Η ΝΑΤΟική αρμάδα καταπλέει στο Αιγαίο με πρόφαση τις προσφυγικές ροές, ενώ στην πράξη ενισχύει τις θέσεις του ΝΑΤΟ στην περιοχή απέναντι στη Ρωσία, στο φόντο του πολέμου στη Συρία. ΝΑΤΟ και ΕΕ από κοινού επιτείνουν τις επιθετικές βλέψεις της άρχουσας τάξης της Τουρκίας στο Αιγαίο, που αποκτά νέα ποιοτικά χαρακτηριστικά, με την αμφισβήτηση της συνθήκης της Λωζάνης.

42 χρόνια μετά, οι φασίστες-εγκληματίες χρυσαυγίτες,  αμαύρωσαν την τελετή επαναπατρισμού των οστών του πεσόντα Νάκου με την παρουσία τους σ´ αυτή. Πάει πολύ οι χρυσαυγίτες να τολμούν να αποτείνουν τιμή στους πεσόντες ενάντια στην εισβολή του Αττίλα στην Κύπρο. Αυτοί είναι  τιμητές των χουντικών συνταγματαρχών και του ΝΑΤΟ , οι οποίοι έχουν καταγραφεί με μελανά γράμματα στη συνείδηση Ελληνικού και του Κυπριακού λαού για τις υπηρεσίες που πρόσφεραν -εξυπηρετώντας συμφέροντα της ελληνικής άρχουσας τάξης- σε Αμερικάνους – ΝΑΤΟ – Τουρκία για να αιματοκυλήσουν τον Κυπριακό λαό. Πάει πολύ  να αποτείνουν τιμή στους πεσόντες στην Κύπρο οι υμνητές της Χούντας, που έδωσε  άλλοθι για την εισβολή στην Κύπρο και τη μέχρι σήμερα κατοχή του ενός τρίτου του νησιού από τον τουρκικό στρατό.

Έχουν ευθύνη οι διοργανωτές της εκδήλωσης ( ΣΜΥ και δήμος Τρικκαίων )   για την ανοχή της παρουσίας των εγκληματιών-ναζιστών στην τελετή και μάλιστα μέσω υπόδικου βουλευτή τους.  Η Χρυσή Αυγή είναι μαντρόσκυλο της πλουτοκρατίας, που ανάλογα με το συμφέρον της, πότε το αμολάει να χτυπάει το λαϊκό κίνημα, πότε το μαζεύει. Σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να γίνεται αποδεκτή η δράση της στην περιοχή ή οπουδήποτε αλλού. Καλούμε το λαό της περιοχής να γυρίσει την πλάτη στα ναζιστικά αποβράσματα της Χρυσής Αυγής, να τους απομονώσει σε κάθε χωριό, σε κάθε περιοχή που τολμούν να βγουν από τις τρύπες τους, να τους στείλει εκεί που πραγματικά ανήκουν: στο σκουπιδοτενεκέ της Ιστορίας.

Το Γραφείο Τύπου της ΚΟ Τρικάλων του ΚΚΕ

 

Χρυσή Αυγή.: ΚΑΛΩΣ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ..

Δεν πέσαμε από τα σύννεφα διαβάζοντας την ανακοίνωση του τοπικού ΚΚΕ. Ο «μειλίχιος» και «πράος» λόγος του, η απουσία χαρακτηρισμών, για συμπολίτες, είναι κάτι που διακρίνει τους κομμουνιστές. Έτσι λοιπόν για να μαθαίνει και η τοπική κοινωνία, για το ΚΚΕ, 5.500 κάτοικοι του Νομού Τρικάλων που ψηφίζουν την ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ, είναι «φασίστες» «εγκληματίες» «αποβράσματα». Προφανώς και το ΚΚΕ θα έχει «καλά» και «όμορφα» σχέδια για όλους αυτούς τους συμπολίτες μας. Από γκουλάγκ, και εξορίες, μέχρι συνοπτικές δίκες, και εκτελέσεις. Ξέρει από αυτά άλλωστε το ΚΚΕ. Το «ρεπερτόριο» του είναι γεμάτο από κάτι τέτοια. Η παγκόσμια και η εν Ελλάδι ιστορία των κομμουνιστών βρίθει από τέτοιες πράξεις «καλοσύνης» και «ανθρωπιάς». Ήταν λοιπόν μια καλή ευκαιρία για το ΚΚΕ να δείξει στην τοπική κοινωνία τις αγαθές προθέσεις του. Και επειδή σαν καλοί κομμουνιστές, δεν ήταν δυνατόν στην ανακοίνωσή τους να μην προβούν και στις απαιτούμενες «συστάσεις» και «οδηγίες προς ναυτιλομένους» με το γνωστό απειλητικό στυλ, καλούν τις τοπικές αρχές και φορείς να «μας απομονώσουν» γιατί «έχουν ευθύνες που μας ανέχτηκαν». .Σιγά βρε καλόπαιδα. Από πότε νόμιμα εκλεγμένο κόμμα του Ελληνικού κοινοβουλίου δεν θα συμμετάσχει σε εκδηλώσεις επειδή το θέλετε εσείς; Ποιοι είστε; Και με ποιο δικαίωμα θέλετε να τρομοκρατήσετε πολίτες και τοπικές αρχές και φορείς; Σας αρέσει δεν σας αρέσει (που δεν σας αρέσει) εμείς θα είμαστε παρόντες, όπου κρίνουμε, και όποτε θέλουμε. Είναι αναφαίρετο και νόμιμο δικαίωμα μας. Αυτό να το χωνέψετε καλά. Απειλές και ύβρεις δεν ανεχόμαστε από κανέναν. Δεν μας λύγισαν οι διώξεις, οι φυλακίσεις, και οι δολοφονίες, έχετε την εντύπωση πως θα μας λυγίσετε εσείς; Κλείνοντας θα πούμε πως ο ήρωας καταδρομέας, δεν έπεσε για κανένα ΚΚΕ, καμιά ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ, για κανένα καθεστώς. Έπεσε για το Έθνος και την Πατρίδα. Και την λέξη και έννοια Έθνος είναι γνωστό πως την αποφεύγεται όπως ο διάολος το λιβάνι, και η λέξη και η έννοια Πατρίδα είναι κάτι σχετικό για εσάς, αφού «πατρίδα σας είναι η γη», και όχι η Ελλάδα. Όσο για τον σκουπιδοτενεκέ της ιστορίας, ατυχής η έκφραση. Από το 1989 βρίσκεστε εκεί ΕΣΕΙΣ. Απλά δεν το έχετε (η δεν θέλετε) να το καταλάβετε ακόμη. Και μια παρατήρηση-παράκληση. Βρείτε και καμιά καινούργια ύβρη και κανένα καινούργιο υβριστικό χαρακτηρισμό, για εμάς. Όλο τα ίδια και τα ίδια, Κουραστικό έγινε. Περαστικά και την κατανόησή μας.

Από το γραφείο τύπου της Τ.Ο Τρικάλων του Λαϊκού Συνδέσμου – Χρυσή Αυγή.

 

Σχόλια

σχόλια