«Αφανίστηκε» μια κωμόπολη σε ένα χρόνο από τα Τρίκαλα

«Αφανίστηκε» μια κωμόπολη σε ένα χρόνο από τα Τρίκαλα

Του Χρήστου Κοντού

Κατά 386 λιγότερα θα είναι τα παιδιά που θα φοιτήσουν στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση του νομού τη νέα σχολική χρονιά, γεγονός που καταδεικνύει και την υπογεννητικότητα στη χώρα μας, αλλά και το πόσο μεγάλο είναι το κύμα μετανάστευσης των Ελλήνων σε άλλες χώρες. Μάλιστα αν προσθέσει κανείς σε αυτά τα προσφυγόπουλα που έχουν εγγραφεί, τότε ο αριθμός των μαθητών που μειώθηκαν είναι μεγαλύτερος. Δηλαδή μια ολόκληρη κωμόπολη του μεγέθους της Πύλης, εξαφανίστηκε από το νομό Τρικάλων.

Είναι ίσως η χειρότερη είδηση της χρονιάς, την ίδια ώρα που σε κοντράστ η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ν. Τρικάλων κ. Παναγιώτη Δριτσέλη επικαλούμενη τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ μας λέει πως: «Η ανεργία, όπως μετρήθηκε στο επίπεδο της γεωγραφικής περιοχής που καλύπτεται από την αποκεντρωμένη διοίκηση Θεσσαλίας – Στερεάς Ελλάδας, είναι ακόμα χαμηλότερη από το εθνικό επίπεδο και πέφτει, μετά από πάρα πολλά χρόνια σε ποσοστό 20,6%. Όλα αυτά τα στοιχεία οδηγούν στο συμπέρασμα ότι, μόλις ενσωματωθούν στα στατιστικά και οι μήνες Ιούλιος και Αύγουστος, οι άνεργοι στην Ελλάδα θα μειωθούν σε λιγότερους από 1 εκατομμύριο, για πρώτη φορά τα τελευταία 7 χρόνια, ενώ η Θεσσαλία θα σπάσει επιτέλους το φράγμα του 20%, κάτι το οποίο πιθανότατα θα συμβεί και σε εθνικό επίπεδο».

Το τραγικό είναι πως μπρος την αγωνία της να παρουσιάσει μια ανάκαμψη που πραγματικά δεν υπάρχει, ξεχνάει την τετράωρη απασχόληση με μισθούς πινακίου φακής, ξεχνάει πως χιλιάδες πλέον άνεργοι δεν εγγράφονται στον ΟΑΕΔ και το βασικότερο ξεχνάει όλους αυτούς που έχουν πάρει τον δρόμο της ξενιτιάς… μαζί με τα παιδιά τους.

Η πραγματικότητα σε αυτή τη χώρα άρχισε ήδη να απέχει παρασάγγας από τους αριθμούς και καλό θα είναι οι βουλευτές να μην προκαλούν το κοινό αίσθημα που βιώνει στο πετσί του την άθλια πολιτική των μνημονίων, στην οποία και οι ίδιοι έχουν ενδώσει.

Γινόμαστε μια χώρα γέρων και αν δεν βρεθούν ηγέτες να τη σώσουν, σε μερικές δεκαετίες ίσως να μην είμαστε και χώρα…

 

Σχόλια

σχόλια