Καλαμπάκα: Προβλήματα και κίνδυνοι από τις νεροποντές – Ποια σχολεία δεν λειτουργούν

Καλαμπάκα: Προβλήματα και κίνδυνοι από τις νεροποντές – Ποια σχολεία δεν λειτουργούν

Πολλά είναι τα προβλήματα και οι κίνδυνοι που ελλοχεύουν για την περιοχή της Καλαμπάκας από τις σφοδρές βροχοπτώσεις.

Από το πρωί έκαναν την εμφάνισή τους πλημμύρες μικρής κλίμακας σε ιδιοκτησίες ιδιωτών, όπως και σε δημοτικά κτήρια.

Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν προβλήματα στο 4ο Δημοτικό Σχολείο (δεν θα γίνουν σήμερα μαθήματα) και στο «Βλαχάβειο» Κλειστό Γυμναστήριο της Καλαμπάκας.

Επίσης, η κοίτη του Πηνειού ποταμού στη γέφυρα της Διάβας έχει γεμίσει από άκρη σε άκρη με τα ορμητικά νερά που κατεβαίνουν με πολλά φερτά υλικά, λόγω των σφοδρών βροχοπτώσεων που σημειώθηκαν το βράδυ και τις πρωινές ώρες. Στη δυτική πλευρά μάλιστα φαίνεται ότι έχει σπάσει αρκετό από το ανάχωμα!

Η δημοτική Αρχή θα είναι σε επιφυλακή, ενώ όποτε δίνεται η ευκαιρία πρέπει να καθαρίζονται και τα φρεάτια των όμβριων υδάτων στους δρόμους, μια που τα προβλήματα αυξάνονται με τα πολλά χώματα που υπάρχουν στους δρόμους από την εγκατάσταση του δικτύου φυσικού αερίου και παρασύρει η βροχή.
Τέλος, όπως αναφέραμε και χθες, εκτός λειτουργίας έχουν τεθεί οι φωτεινοί σηματοδότες στην οδό Πίνδου (περιφερειακή οδός Καλαμπάκας).

Κλειστά σχολεία

Κατόπιν συνεννόησης με τον Αντιπεριφερειάρχη Τρικάλων κ. Χρ. Μιχαλάκη ο Δήμος Καλαμπάκας ενημερώνει ότι σήμερα 16-11-2017 το Νηπιαγωγείο και το Δημοτικό σχολείο της Χρυσομηλιάς και το Δημοτικό Γλυκομηλιάς δεν θα λειτουργήσουν λόγω ακραίων καιρικών φαινομένων.

Επίσης το 4ο Δημοτικό Σχολείο Καλαμπάκας δεν θα λειτουργήσει λόγω προβλημάτων που προκλήθηκαν από την κακοκαιρία.

Όπως είναι φυσικό, τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν στο οδικό δίκτυο από τα έντονα καιρικά φαινόμενα των τελευταίων ωρών είναι πολλά στο οδικό δίκτυο του Δήμου Καλαμπάκας.

Σε ορεινά και πεδινά σημεία του δήμου έχουν αναφερθεί μέχρι τώρα πλημμυρισμένοι δρόμοι, ενώ αρκετές είναι και οι κατολισθήσεις στα ορεινά.
Μηχανήματα που έχει μισθώσει ο Δήμος ή η Περιφέρεια καθαρίζουν ήδη το οδικό δίκτυο στην περιοχή των Χασίων, απ’ όπου και οι φωτογραφίες.

Στη Μύκανη και στον Άγιο Δημήτριο (Τσούγκουρο) τα συνηθισμένα φαινόμενα έχουν κάνει ξανά την εμφάνισή τους, ενώ πληροφορίες αναφέρουν ότι έχει αποκοπεί η οδική σύνδεση Οξύνειας – Αγναντιάς.

ΤΑ ΜΕΤΕΩΡΑ

Σχόλια

σχόλια