Νέος φονικός σεισμός 5,4 Ρίχτερ στην Ιταλία

Νέος φονικός σεισμός 5,4 Ρίχτερ στην Ιταλία

φωτο αρχείου

Ισχυρή σεισμική δόνηση μεγέθους 5,4 βαθμών και εστιακού βάθους μόλις 9,3 χλμ ταρακούνησε στις 20.11 (ώρα Ελλάδος) την κεντρική Ιταλία, με το επίκεντρο να εντοπίζεται στην επαρχία Ματσεράτα ανάμεσα στο Μάρκε και την Ούμπρια. Ο σεισμός έγινε ιδιαίτερα αισθητός στην Ρώμη την Λ’Άκουιλα και την Περούτζια.

Η Υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας αναφέρει ότι υπάρχουν «νεκροί και τραυματίες και έχουν σημειωθεί κατολισθήσεις», σύμφωνα με τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης.

Στο επίκεντρο του σεισμού βρίσκονται τα χωριά Καστελσαντάντζελο με 318 μόνιμους κατοίκους, Βίσο (1.200 κάτοικοι) και Ουσίτα στην επαρχία της Ματσεράτα (441), καθώς και Πρέτσι στην επαρχία της Περούτζια.

Στο Βίσο, όπου επικράτησαν σκηνές πανικού με τους κατοίκους να εγκαταλείπουν έντρομοι τα σπίτια τους, έχουν αναφερθεί κατολισθήσεις, ενώ έχει διακοπεί η ηλεκτροδότηση σε ολόκληρη την επαρχία Ματσεράτα.

Της αρχικής δόνησης ακολούθησαν τρεις μετασεισμοί μεγέθους έως 2,8 βαθμών.

Το ιταλικό ινστιτούτο ηφαιστειολογίας και σεισμολογίας έκανε γνωστό ότι η δόνηση συνδέεται με εκείνη της 24ης Αυγούστου στο Αματρίτσε που στοίχισε τη ζωή σε σχεδόν τριακόσιους ανθρώπους.

Οι ιταλικές Αρχές ανακοίνωσαν ότι καταγράφεται πρόβλημα, χωρίς να προσδιορίσουν την ακριβή φύση του, στην περιφερειακή οδό Σαλάρια, που συνδέει τη Ρώμη με τη Μάρκε, μεταξύ άλλων.

Σχόλια

σχόλια