Ισοπέδωσαν παραλία γεμάτη φωλιές καρέτα-καρέτα για να κάνουν γάμο! (Εικόνες)

Ισοπέδωσαν παραλία γεμάτη φωλιές καρέτα-καρέτα για να κάνουν γάμο! (Εικόνες)

Η ασυδοσία, το «επιχειρηματικό δαιμόνιο» και η παντελής αδιαφορία για τη φύση και το οικοσύστημα βρήκαν την απόλυτη πραγμάτωσή τους στην καταστροφή μιας παραλίας γεμάτη φωλιές καρέτα – καρέτα στο Λατσί της Πάφου.

Σύμφωνα με τον Alpha Κύπρου, οι κάτοικοι της περιοχής ήρθαν αντιμέτωποι με το ντροπιαστικό θέαμα της ισοπέδωσης της παραλίας Άνασσας από μια μπουλντόζα, εντός των ορίων περιοχής Natura!

Εκνευρισμένοι χρήστες κοινωνικών δικτύων ανήρτησαν φωτογραφίες από το σημείο και που αναφέρουν ότι ο λόγος που γίνεται αυτό είναι για να πραγματοποιηθεί δεξίωση γάμου!

Σε δηλώσεις του για το περιστατικό, ο Υπουργός Γεωργίας Νίκος Κουγιάλης είπε στο alphanews.live: «Δεν είχε ενημερωθεί ούτε το Τμήμα Αλιείας, ούτε το Τμήμα Περιβάλλοντος. Στείλαμε επιστολές για να ενημερωθούν. Έχει δοθεί από την έπαρχο Πάφου αλλά θεωρώ ότι έπρεπε να ενημερωθεί πρώτα το Τμήμα Αλιείας και το Τμήμα Περιβάλλοντος». Αναφορικά αν έχουν σταματήσει οι εργασίες για τη δεξίωση ο κ. Κουγιάλης είπε πως στάλθηκαν επιθεωρητές στο σημείο για να ερευνήσουν το περιστατικό.

Όπως ανέφεραν πηγές στο alphanews.live, η επέμβαση είναι σε περιοχή «Natura» η οποία προστατεύεται. Υπάρχουν φωλιές και εξοπλισμός που προστεύει τις χελώνες. Με την καταστροφή του χώρου που ίσως να μην μπορεί να αντιστραφεί, υπάρχει ο κίνδυνος να μην επιστρέψουν οι χελώνες.

Ο Υπουργός Γεωργίας τοποθετήθηκε και μέσω ανάρτησης του στο twitter λέγοντας: «Όσον αφορά στις παρεμβάσεις σε παραλία εντός Natura, δεν έχω δώσει καμία άδεια, ούτε και οι υπηρεσίες του ΥΓΑΑΠ. Ζήτησα άμεσο τερματισμό!»

Οι αρμόδιες υπηρεσίες φαίνεται να ενημερώθηκαν μετά από τη δημοσιοποίηση των φωτογραφιών στο διαδίκτυο και οι αρχές είναι σε επικοινωνία με το γραφείο της επάρχου για να διευκρινιστεί το τι συνέβη. Αναμένεται λοιπόν να αφαιρεθεί η άδεια για την διεξαγωγή του γάμου.

alfavita.gr

Σχόλια

σχόλια