Έστελναν ηρωίνη από την Αθήνα στη Λάρισα!

Έστελναν ηρωίνη από την Αθήνα στη Λάρισα!

Eυρείας κλίμακας αστυνομική επιχείρηση της Διεύθυνσης Ασφαλείας Αττικής πραγματοποιήθηκε χθες σε περιοχές της δυτικής Αττικής, με στόχο την εξάρθρωση εγκληματικής οργάνωσης που διακινεί ναρκωτικές ουσίες και συγκεκριμένα ηρωίνη, με τους διακινητές να φέρονται να στέλνουν ποσότητες ναρκωτικών σε αρκετές πόλεις της Ελλάδας, μεταξύ αυτών και στη Λάρισα!

Σύμφωνα με όσα δήλωσε σήμερα ο Διοικητής της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, Υποστράτηγος Χρήστος Παπαζαφείρης η υπόθεση, που χειρίστηκε η Υποδιεύθυνση Δίωξης Ναρκωτικών, αφορά στην εξάρθρωση εγκληματικής οργάνωσης, η οποία με έδρα τη Δυτική Αττική είχε αναπτύξει ένα ευρύ δίκτυο διακίνησης ναρκωτικών, κυρίως ηρωίνης, σε πανελλαδικό επίπεδο.

Είναι χαρακτηριστικό ότι σε κατασχεθείσες ποσότητες ηρωίνης ανευρέθηκαν αυτοκόλλητα με επιγραφές, που αντιστοιχούν σε πόλεις προορισμού, όπως ενδεικτικά οι πόλεις Θεσσαλονίκη, Πάτρα και Λάρισα.

Επιπλέον, η συγκεκριμένη εγκληματική οργάνωση για να εξυπηρετεί το δίκτυο διακίνησης των ναρκωτικών είχε αναπτύξει ένα παράλληλο σύστημα αποθήκευσης, εργαστηριακής νόθευσης και επανατυποποίησης της ηρωίνης.

Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν σε καταυλισμό την Νέα Ζωή Ασπροπύργου, εντοπίστηκαν χώροι που συγκροτούν τέτοιου είδους εργαστήρια, σε πλήρη μορφή.

Μάλιστα πέριξ των εργαστηρίων αυτών, σε περίκλειστους και μη υπαίθριους χώρους και σε υπεδάφιες ειδικές κρύπτες βρέθηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά πάνω από -23- κιλά ηρωίνης, κατανεμημένα σε -49- συσκευασίες, ενώ επιπλέον βρέθηκαν ποσότητες ακατέργαστης κάνναβης και νοθευτική ουσία βάρους πάνω από 16,5 κιλά.

Για την υπόθεση αυτή συνελήφθησαν πέντε μέλη της εγκληματικής οργάνωσης και συγκεκριμένα τρεις υπήκοοι Αλβανίας (2 άνδρες και μια γυναίκα) και δυο ημεδαποί άνδρες.

Πιο αναλυτικά, οι συλληφθέντες διέμεναν σε παραπήγματα, τα οποία αποτελούσαν και εργαστήρια νόθευσης – επανατυποποίησης ηρωίνης, ενώ τις ναρκωτικές ουσίες αποθήκευαν σε πέριξ αυτών περίκλειστους χώρους, σε υπεδάφιες ειδικές κρύπτες. Έπειτα, οι ναρκωτικές ουσίες διακινούνταν σε διάφορες περιοχές της ελληνικής επικράτειας, όπως για παράδειγμα Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Λάρισα.

Από τις έρευνες που πραγματοποιήθηκαν συνολικά βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

πάνω από (23) κιλά ηρωίνη, σε (49) συσκευασίες του μισού κιλού,
(38,8) γραμμάρια κάνναβης, σε νάιλον συσκευασίες έτοιμες προς πώληση,
(16,5) κιλά νοθευτική ουσία,
(2) νάιλον σακούλες με επικολλημένα αυτοκόλλητα στα οποία αναγράφονται στο μεν πρώτο η λέξη «ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ» και στο έτερο η λέξη «ΛΑΡΙΣΣΑ»,
κυνηγετική καραμπίνα,
ιδιωτικής χρήσης φορτηγό αυτοκίνητο,
το χρηματικό ποσό των (525) ευρώ,
(2) ασύρματοι ενδοεπικοινωνίας,
(8) συσκευές κινητής τηλεφωνίας,
(2) φτυάρια, τσάπα και ηλεκτρικός αναδευτήρας (μπλέντερ).

thessalia.tv

Σχόλια

σχόλια